iPad Air 2 kan van provider wisselen zonder SIM-kaart wissel

iPad Air 2
Kijk, dit zou nog weleens van pas kunnen komen.

Bij de iPad Air 2 kun je zoals bij al z’n voorgangers kiezen voor een model met uitsluitend WiFi of voor een exemplaar met naast de WiFi een SIM-kaartgeleufje voor mobiele data. Afhankelijk van welke provider je gebruikt, zul je dan een SIM-kaart van de desbetreffende partij moeten gebruiken.

In de iPad Air 2 zit echter ook een provider-neutrale SIM-kaart die het mogelijk maakt om via een simpele swipe op het scherm van provider te wisselen. Dus zonder dat je daarvoor eerst het SIM-kaartje hoeft te vervangen.

Voor wie is dit handig?
Vooral voor mensen die sterk afhankelijk zijn van een goede mobiele dataverbinding. We weten uit de praktijk dat niet iedere provider altijd en overal de allerbeste verbinding heeft. Mocht jouw voorkeursprovider op een bewuste locatie geen of onvoldoende dekking bieden, dan is het handig wanneer je even tijdelijk kunt wisselen naar een andere provider. Het kan ook nuttig zijn voor mensen die regelmatig in het buitenland verkeren om even te switchen naar een lokaal abonnement om zo dure roamingkosten te voorkomen. En zo zijn er wel meer situaties te bedenken wanneer deze optie een uitkomst biedt.

Het is vooralsnog wel zo dat de neutrale simkaart in de iPad Air 2 door de mobiele providers moet worden ondersteund. Voor zover bekend is dit nog enkel het geval bij de Amerikaanse providers AT&T, T-Mobile en Sprint (GSM-netwerk). Provider Verizon (CDMA-netwerk) wordt niet ondersteund. Of en wanneer Europese providers deze optie zullen omarmen is ons nog niet bekend.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *