Dit blok hout blokkeert telefoonsignalen

log-jammer
Piepende en trillende telefoons in het bos zijn verleden tijd dankzij dit opmerkelijke blok hout.

Kunstenares Allison Burtch heeft blijkbaar genoeg van harde bellers in de natuur. Zij ontwierp de Log Jammer, een uitgehold houtblok zodat er een radio-jammer inpast. Hierdoor worden alle signalen geblokkeerd, zodat je niet meer kunt bellen of gebeld worden.

Tweehonderd dollar apparatuur
Het stuk hout zit voor meer dan tweehonderd dollar volgestopt met elektronische apparatuur, waaronder een accu, moederbord, antenne en versterker. Hierdoor is de Log Jammer sterk genoeg om alle signalen om zich heen te verstoren. Het geniepige design maakt het mogelijk om hem ongemerkt in de natuur weg te leggen.

ALlison Burtch wil hiermee een “veilige plek creëren, waar we ons niet steeds hoeven uit te drukken, sharen en tweeten“. Volgens de kunstenares is de volgende stap om ook wifi, GPS en Bluetooth te blokkeren. Dit is overigens meer een artistiek statement dan een daadwerkelijke manier om een telefoon-netwerk plat te leggen. Het bereik is daar te beperkt voor, en bovendien is het ook niet helemaal legaal.

Zie je het zelf ook wel zitten om je achtertuin telefoonvrij te maken? Dan kun je hier stap voor stap zien hoe Burtch de Log Jammer in elkaar heeft gezet.

Log-Jammer-Binnenkant

5 reacties

  1. Handige extra informatie: Dit soort signal jammers zijn via internet gewoon te koop in een handzamere vorm, aanschaf, bezit, gebruik of het maken van een dergelijk apparaat is in Nederland bij wet verboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *