10 must-have apps voor Windows Phone

Windows Phone Store
Een groot kritiekpunt van WindowsPhone 8 was altijd het gebrek aan apps. Maar de uitrol van WP8.1 is op moment van schrijven bezig en de Microsoft store vult zich geleidelijk.

WP8 staat op de derde plek als het gaat om marktaandeel en zelfs dat is slechts een 5 รก 6% van het totaal. Niet een heel interessant aandeel voor developers en is daarom vaak als laatst aan de beurt als het gaat om app releases. De meest populaire zijn al een tijdje beschikbaar, denk aan Facebook, Whatsapp en Spotify. Toch hebben we een paar niet te missen apps gevonden die zeker de moeite waard zijn.

#10 – #1 toolkit (free)
Deze app is het Zwitserse zakmes onder de apps. 16 tools binnen handbereik met รฉรฉn druk op je touch screen. Waaronder: zaklamp, liniaal, kompas, stopwatch, Db meter, etc, etc. Allemaal eenvoudige tooltjes maar er komt een dag dat je zonder 4G en Wifi zit en je wenste dat je deze app van te voren had geรฏnstalleerd. Ondergetekende kan dit bevestigen. Download link.

#9 โ€“ Alienattack (Free)
Firstperson shootโ€™em up game met bizar goede 3D graphics. Single player campaign mode en als klap op de vuurpijl een multiplayer mode waar je met zโ€™n achten deathmatch kan spelen. En dat op je telefoon! Hoe vet is dat!? Download link.

#8 โ€“ Diagnose your car (Free trial / pro versie $ 0,99)
Je leest Autoblog.nl, je leest Apparata. Dan moet je deze OBDII app hebben. Hiermee kun je verbinding maken me je OBDII scanner (vaak een paar euro op ebay) en allerlei gegevens uit je auto halen. Evenals foutcodes resetten en in realtime gegevens zien zoals fuel/air ratio, RPM of het voltage. Handig wanneer je vaak met je auto knutselt of gewoon indruk op je homies wilt maken bij de goud gele M. Download link.

#7 โ€“ FM Radio (Free)
Combineer analoge techniek met de digitale. Met deze app (+ een headset in je 3,5mm jack) ontvang je radio signalen uit de ether. Handig bij gebrek aan 3G/4G signaal of simpelweg wanneer jouw lokale dorpszender nog geen app heeft. Let op! Jouw telefoon moet deze functie wel ondersteunen met een am/fm chip. Download link.

#6โ€“ Insider (Free / Adfree EUR 1,29 )
Nog een gereedschapskist die je niet kan missen als WP8.1 poweruser. Extra informatie over je batterij, Wifi, live tiles, bekijk in de app ALLE windows toestellen die ooit gemaakt zijn met hun specs, automatisch de dagelijks BING afbeelding als lockscreen en vele dingen meer! Download link.

#5- Flitsmeister (Free)
Collegaโ€™s van Autoblog waren er al eens op bezoek en behoeft eigenlijk geen introductie. Bekijk in real-time de mobiele en vaste flitsers op kaart of aan de hand van je eigen GPS locatie. Geef de struik incassoโ€™s het nakijken en voeg deze app toe aan je home-screen! Download link.

#4 โ€“ Quicklock (Free)
Je moet er maar op komen! Een Nokia toestel kun je ontgrendelen door twee keer op het scherm te โ€œtappenโ€, met deze app druk je op de tile en vergrendel je hem net zo makkelijk weer en hoef je niet op de fysieke knop te drukken. Klinkt overdreven maar in de praktijk werkt het super handig, zeker wanneer je een groot aantal vierkante cm telefoon in je hand hebt zoals de LUMIA 1320 of 1520. Download link.

#3 โ€“ Halo: Spartan Assault (Free trial / EUR 4,99)
Wie kent de Halo serie niet? Knal eindeloos aliens af met een groot arsenaal aan wapens en granaten. Het spel speelt zich als een top-down shooter wat wil zeggen dat je alles van bovenaf ziet. Niet de 3D ervaring zoals op de Xbox of bij alienattack. Maar wel een ijzersterke gameplay met vette Halo experience รฉn gewoon verder spelen op je pc of Xbox wanneer je ingelogd bent met je MS account. Tip: zet je device op US/GB of anders krijg je tenenkrommende zinnen in het Nederlands. Niet cool. Download link.

#2 โ€“ Metrotube ( free / pro versie EUR 0,99)
Google wil geen app maken voor de Windows Phone, Microsoft maakte er zelf รฉรฉn, vervolgens eiste Google dat deze uit de store gehaald moest worden i.v.m. het breken van de regels, Microsoft deed een twee brakke poging, haalde hem vervolgens weer offline en toen zaten we zonder. Blijkbaar zijn de tech giganten niet in staat om er samen uit te komen of รผberhaupt een degelijk YouTube app te maken. Uitgeverij โ€œlazyworm aplications ltdโ€ (wut?) slaagde er echter in een meesterlijk goede youtube app te maken die door diverse internationale media werd uitgeroepen als beste youtube experience ooit! Download link.

#1 โ€“ Rapdailer (Free)
Je contacten selecteren en bellen zoals je dat vroeger al met je Nokia 3210 deed (T9 โ€“ style) is niet mogelijk in Windows Phone. (insert facepalm here). Niemand weet waarom dit niet kan. Maar gelukkig is er app die deze functie naadloos op je telefoon installeert. Niet verder vragen, gewoon installeren. Download link.

Als laatst een Apparata top tip: login met je MS account in de store en de installeer deze apps vanaf je pc OP je telefoon. Wel zo handig, graag gedaan.

Eรฉn reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *