10 tips voor Pokémon Go

Pokémon Go
Misschien ben je nog niet aan het spelen, misschien al wel via een APK. Zoals met alles is een goede voorbereiding het halve werk. Met deze tips heb je succes in Pokémon Go.

1. Let op je batterij

Nog voor je gaat spelen, is het al handig om rekening te houden met de omstandigheden waaronder je dit doet. Je bent namelijk kilometers onderweg en je hebt je GPS verplicht aan. Zorg dus dat je accu is opgeladen, je eventueel een battery-pack of powerbank bij je hebt, en zet vooral ook de battery-save-modus in de game aan. Het is ook mogelijk om de AR-functionaliteit uit te zetten tijdens het vangen.

Om dit te doen tap je op de pokébal onderin het scherm, vervolgens op het tandwiel en dan op battery-save-mode. Je scherm gaat dan uit wanneer je het toestel ondersteboven houdt. De game blijft actief, dus je hoort gewoon geluid als er een pokémon in de buurt is.

2. Breng de pokéstops bij je in de buurt in kaart

Het grootste deel van de tijd zul je spelen in je directe omgeving, dus je huis, school of werk. Handig dus om te weten waar op die plekken de pokéstops te vinden zijn, waar je de nodige eggs, potions en berries kunt vinden. Ga je op vakantie naar een ver land, probeer er dan vantevoren via internet achter te komen waar er op je vakantiebestemming pokéstops te vinden zijn (…grapje).

3. Vraag even bij je vrienden na in welk team ze zitten

Vanaf level 5 kun je gyms overnemen en je zult daarvoor uit één van de drie teams moeten kiezen. Handig om met je vrienden even af te stemmen in welk team je allemaal zit, zodat je elkaar niet steeds bevecht om dezelfde gyms (tenzij je dat juist leuk vindt natuurlijk).

4. Zo gooi je een pokébal

Om pokémon te vangen zul je ballen moeten gooien en dat vereist best wat oefening. De truc is om te gooien op het moment dat de cirkel op de pokémon op zijn kleinst is en dan te swipen. Dit moet je niet te zacht doen, een hoge maar constante snelheid werkt het best. Houd je smartphone zo stil mogelijk.

5. Zo ruil je pokémon

…Helaas, dit kan niet! Belachelijk natuurlijk. Gelukkig heeft Niantic gezegd dat dit in een toekomstige update wel mogelijk zal zijn.

6. Hou je creditcard in je zak

Deze tip is eigenlijk onder alle omstandigheden nuttig, maar helemaal als het gaat om het kopen van virtuele goodies: geef geen geld uit als het niet nodig is. Zorg ook dat je kids geen toegang hebben tot je creditcard, want daar zijn in het verleden met de zogenaamde freemium-games best wat ongelukken mee gebeurd.

7. Speel niet vals

…Want dat kan (vooralsnog) helemaal niet in Pokémon Go. Voor zover bekend zijn er geen cheats en het is niet waarschijnlijk dat ze opeens zullen opduiken. Allerlei malafide software-bouwers proberen wel een graantje mee te pikken door voor een bepaald bedrag bijvoorbeeld ongelimiteerde pokécoins aan te bieden -of andere diensten. Trap hier niet in!

Wat natuurlijk wel mag: je smartphone vastmaken aan je fiets (hoewel potentieel dodelijk), of aan een drone (niet voor beginners). Het is ook mogelijk je GPS-locatie te hacken, maar ook daar kleven risicos aan.

8. Gebruik Razz Berries

Vanaf level 8 zul je deze speciale bessen krijgen. Ze houden je pokémon bezig, zodat ze niet uit je bal springen de eerstvolgende keer dat je hem gooit.

9. Speel op verschillende tijdstippen

Je vangt namelijk verschillende pokémon afhankelijk van het moment waarop je speelt. Waarmee we natuurlijk niet willen zeggen dat je midden in de nacht op een verlaten parkeerplaats moet gaan hangen per sé.

10. Gooi eens een spinner

We hebben eerder beschreven hoe je het beste kunt gooien. Er is echter een uitzondering: de curvebal. Maak met je duim een cirkel tijdens het gooien om een rare spin aan je bal te geven. Qua vangen is het nergens goed voor, maar het levert XP op. Vooral handig wanneer je de niet-zeldzame pokémon tegenkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *