14-jarige jongen gearresteerd na aanpassen wallpaper leraar

14-jarige jongen gearresteerd na aanpassen wallpaper leraar
Het klinkt als een late 1 april-grap, maar dat is het niet. Domanik Green kreeg onlangs bezoek van de politie, nadat hij de achtergrondafbeelding van zijn leraar veranderde.

Green hoefde overigens belachelijk weinig moeite te doen om toegang te krijgen tot de computer van zijn leraar. De Paul R. Smith Middle School in Florida gebruikte namelijk de achternaam van de betreffende persoon als wachtwoord. Tja, dan kun je erop wachten dat een opstandige puber de grens een keer opzoekt en probeert toetsantwoorden te stelen.

Zo ver kwam Green niet, want de toetsen werden versleuteld opgeslagen en waren dus niet toegankelijk voor de leerling. Daarom stelde hij een foto van twee zoenende mannen in als wallpaper. “Ik mag deze leraar niet en wilde hem irriteren door deze foto’s op zijn computer te zetten”, liet Green eerder al weten.

De tiener werd in eerste instantie drie dagen geschorst, maar kwam later alsnog in aanraking met de politie. In Florida is het namelijk strafbaar om jezelf ongeoorloofd toegang te verschaffen tot de computer van een ander. Inmiddels is hij weer vrijgelaten.

Eén reactie

  1. ‘Tja, dan kun je erop wachten dat een opstandige puber de grens een keer opzoekt en probeert toetsantwoorden te stelen’. Briljant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *