17 procent Britten zou seks hebben met robot

lol @ WD40
“Is dit de droid naar waar u naar opzoek was?” ~Robotpooier, ergens in de toekomst.

Te snel

Uit een enquĂȘte onder 2.000 Britten, gehouden in het kader van de lancering van sci-fi-serie Almost Human, blijkt dat meer dan een kwart denkt dat robots in de toekomst menselijke emoties kunnen ervaren. Tegelijkertijd denkt 64 procent dat technologie te snel ontwikkelt, waardoor de traditionele manier van leven onder druk komt te staan. Ook denkt 42 procent van de geĂ«nquĂȘteerden aan dat leraren in het klaslokaal van de toekomst vervangen zullen worden robots.

Redelijk niet-schokkende onthullingen en antwoorden. Behalve dan die Ă©ne vraag: ‘zou u seks hebben met een robot?’. Daar werd door 17 procent van de ondervraagden positief op geantwoord. 41 procent vond het te creepy en 14% is van mening dat robots niet op die manier gebruikt zouden moeten worden.

Maar gaat de robotisering van de samenleving echt zo hard? Ja, maar de manier waarop ligt genuanceerder volgens robotica-professor Martin Smith aan de universiteit van Middlesex: “Veel mensen vrezen dat hun baan wordt overgenomen door machines, maar de kans is groter dat robots zullen worden gebruikt als assistenten.” Waarbij hij de politierobots in Almost Human als voorbeeld neemt over hoe robots in de toekomst ingezet kunnen worden.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *