4G+ breidt uit in NL. KPN neemt duizendste mast in gebruik

4G+
De opvolger van 4G groeit in rap tempo in Nederland. KPN heeft bekend gemaakt zijn duizendste 4G+ mast in gebruik genomen te hebben.

Inmiddels is bijna heel Nederland gedekt in 4G. Niet alleen KPN, maar andere Nederlandse providers werken daarom hard aan de opvolger van het snelle netwerk, genaamd 4G+. KPN maakte vandaag bekend dat de duizendste 4G+ mast operationeel is gegaan. Deze staat in Den Haag.

Net als met de komst van 4G naar Nederland een paar jaar geleden wordt ook 4G+ eerst uitgerold in alle grote steden van Nederland. Daarna komen de kleinere steden aan de beurt waarop vervolgens landelijke dekking volgt. Hoewel de providers druk bezig zijn met de nieuwe technologie zijn er nog genoeg plekjes in Nederland waar je nog maar net een krappe 3G verbinding haalt en soms alleen 2G.

Vodafone, KPN en T-Mobile bieden op dit moment 4G+ aan in alle grote steden van ons land. Ook op de waddeneilanden Texel en Terschelling is dekking aanwezig voor het supersnelle internet. Met 4G+ is het mogelijk om een downloadsnelheid te halen tot wel 225Mbit/s en een uploadsnelheid tot 35Mbit/s. Telefoons die deze vorm van mobiel internet ondersteunen zijn onder andere de iPhone 6S, Huawei Ascend Mate 7 en de Samsung Galaxy S6.

2 reacties

  1. Als iPhone 5 gebruiker ben ik hier heel blij mee. Die nieuwe masten werken op de LTE1800 band, waardoor ik op steeds meer plekken met KPN nu opeens 4g heb, wat normaal op de door deze telefoon niet ondersteunde LTE800 band werkt.

  2. mijn 5s+ is sinds er zo veel plekken zijn met 4g+ constant aan het switchen tussen 4g en 4g+. Best irritant want hij flipt er soms door. Verder juich ik vooruitgang uiteraard altijd toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *