6 gloednieuwe apps die je móet hebben

App for that
Variërend van een digitale kaart met 30 miljoen WiFi-hotspots tot het perfecte spel voor in de strandstoel: dit zijn zes van de beste apps die wij de laatste dagen zijn tegengekomen. iOS én Android!

1. Shuffle Island [iOS]

Shuffle Island is het leukste spelletje sinds tijden en je speelt het gratis op je iPhone. Als je boven de dertig bent, ken je vast het prehistorische spel Sokoban nog, waarbij je in een warenhuis dozen moest verplaatsen zonder jezelf te blokkeren. Dat was een hemeltergend moeilijk maar ook ontzettend verslavend puzzle-spel. Shuffle Island is ongeveer dat spel, maar dan met monsters. Op een eiland.

2. Red Bull alert [Android]

Als je ‘extreme sporten’ aantrekkelijker vindt voor een wekker-app dan talloze opties, dan is Red Bull Alert iets voor jou. De app maakt van wakker worden letterlijk een sport door je snooze-gedrag te tracken en je aan te moedigen tot steeds betere prestaties. Je kunt kiezen uit verschillende sport-thema’s zoals snowboarden, skaten en BMX-en.

Gratis voor Android.

3. Flipagram [iOS en Android]
Flipagram is Dubsmash, maar dan wél leuk.

Strikt genomen is het niet nieuw, maar dankzij een grote update deze week is hij nu opeens meer dan de moeite waard. In plaats van een playback-filmpje van een paar seconden te koppelen aan muziek uit een relatief klein lijstje, kun je nu een digitale presentatie maken waarbij je gemakkelijk foto, film en muziek aan elkaar kunt koppelen en zo je eigen verhaal kunt vertellen. Dat klinkt misschien wat abstract, dus je kunt het beste even deze video bekijken:

[gv data=”UHgB391yzV8″][/gv]

Gratis voor iOS en Android.

4. WiFi-mapper [iOS en Android]

WiFi-mapper komt deze week naar Android en is ook daar gratis – net als de iOS-versie. De app biedt een handige interactieve kaart met meer dan 3 miljoen WiFi-hotspots wereldwijd.

5. Overcast [iOS]

Overcast is een nieuwe podcast-app van Marco Arment, mede-oprichter van Tumblr. Het fijne van deze app is het simpele, logische design, waarmee je gemakkelijk de voor jou interessante podcasts kunt zoeken.

6. Microsoft Hyperlapse Mobile [Android]

Met deze app ben je letterlijk uren zoet: hij geeft je de mogelijkheid timelapse-films te maken van je opnamen, door deze soepel tot 32 keer te versnellen. Zorg wel voor voldoende ruimte op je apparaat!

5 reacties

  1. Recent WiFi-mapper geïnstalleerd, met de gedachte dat dit handig kon zijn, straks op vakantie. Blijkt er in een straal van 15 km rondom het kustplaatsje waar ik straks vertoef geen enkele WiFi hotspot te vinden is.
    *proest*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *