8 techproducten die we in 2015 niet meer terugzien

Techproducten-RIP-2014
Jaarlijks zien we ontelbaar veel nieuwe apps, gadgets en apparaten verschijnen, maar ieder jaar verdwijnen er ook een aantal. Deze 8 techproducten bleven in 2014 hangen, en zien we niet meer terug in 2015.

De website Mashable zette een lijst in elkaar met producten die geannuleerd, geschrapt of offline gehaald werden, en daar staan een hele berg klassiekers in. Wij kozen de beste uit die lijst, en vulden hem vervolgens aan met de producten die volgens ons ook een plekje in deze lijst verdienen.

1. iPod Classic
iPod-Classic
Tijdens de onthulling van de iPhone 6 en Apple Watch werd de iPod Classic stilletjes uit de Apple Store gehaald. Wat bleek? Volgens Apple kon het bedrijf niet meer aan de onderdelen komen om de klassieke MP3-speler in elkaar te zetten.

Misschien had het ook te maken met de teruglopende verkoopcijfers, en de opkomst van streamingmuziekdiensten, maar de iPod Classics leveren in ieder geval flink wat geld op op tweedehands websites.

2. Captcha
Captcha
Je zult ons niet horen klagen dat we voorgoed verlost zijn van Captcha’s. Google heeft een nieuwe manier gevonden die de onleesbare letter/cijfercombinaties overbodig maakt. Door simpelweg het vakje met ‘Ik ben geen robot’ aan te klikken, scant het systeem of dit echt zo is, en mocht er nog twijfel bestaan dan moet je een simpele vraag beantwoorden. Meer informatie over deze vervanger van het duivelse Captcha kun je hier lezen.

3. Windows XP
Windows-XP
In april gooide Microsoft de knop om: Windows XP werd niet meer ondersteund, met alle gevolgen van dien. Een ingrijpende beslissing, zeker als je nagaat dat aan het begin van 2014 duidelijk werd dat één derde van alle computers ter wereld nog op het besturingssysteem draaide. Toch haalde Microsoft de stekker eruit, zodat Windows XP ineens een stuk vatbaarder werd voor computervirussen.

4. Windows 7
Windows-7
Het is nog niet zo erg als bij Windows XP, maar in oktober stopte Microsoft wel met de verkoop van Windows 7. Het besturingssysteem wordt dus nog wel ondersteund, maar er zullen weinig nieuwe gebruikers meer bijkomen. Met de komst van Windows 10 moest er plaats gemaakt worden, dus was het tijd voor Windows 7 om op te schuiven na vijf jaar trouwe dienst.

5. MSN Messenger
MSN-Messenger
Augustus was het moment voor veel jongeren dat ze zich spontaan oud voelden. MSN Messenger verdween namelijk voorgoed van het internet, en daarmee ook het meest populaire online communicatiemiddel voor jongeren rondom het jaar 2000. Niet dat het heel erg is, want het aantal Messengergebruikers daalde de laatste jaren enorm hard. In 2010 waren er nog 300 miljoen gebruikers, en daar waren er vorig jaar nog maar 100 van over. Misschien is het dus maar beter dat MSN gepromoveerd wordt tot mooie herinnering.

6. Microsoft Clip Art
Clipart
Nog niet zo lang geleden maakte Microsoft (ze zijn lekker bezig dit jaar) een einde aan de Clip Art, je weet wel, die standaard tekeningen in Microsoft Office waar alleen leraren op de middelbare school gebruik van maken. Het is toch wel een dingetje, want maar liefst 21 jaar werd Office vergezeld door de plaatjes, die werden geïntroduceerd met Word 6.0.

7. Flappy Bird
Flappy-Bird
Zoals dat wel vaker gaat met hypes, is Flappy Bird voor ons gevoel alweer veel ouder. De kalender leert ons echter dat het hele Flappy Bird verhaal zich in 2014 afspeelde. De game werd gelanceerd, bizar enorm ongelofelijk populair en daarna haalde de maker het spelletje weer offline. Dong Nguyen kon de druk niet meer aan, wat hem de nodige doodsbedreigingen opleverde. Het gevolg? Hij lanceerde een tijdje terug Swing Copters, een spel dat (volgens ons) in alle opzichten vreselijk is en door niemand gespeeld mag worden.

8. Nokia (of toch niet?)
Nokia-N1
Microsoft nam aan het begin van het jaar de telefoontak van Nokia over, zodat het erop leek dat de naam Nokia voorgoed uit het straatbeeld zou verdwijnen. In november begon Nokia echter met een mysterieuze marketingcampagne wat uiteindelijk de N1 opleverde, een tablet die op het eerste gezicht aan een iPad doet denken. Meet informatie over de Nokia N1 lees je hier.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *