Amazon gaat bestellingen versturen voordat ze zijn gekocht

Amazon gaat bestellingen verstruen voordat ze zijn gekocht
We weten dat internetgrootgrutter Amazon vooruitstrevend denkt in haar pogingen de complete MKB-markt over te nemen waardoor we nooit meer voet hoeven te zetten in een fysieke winkel, maar dit gaat wel erg ver.

Er is een patentaanvraag uit december 2013 opgedoken waarin Amazon beschrijft hoe het bestellingen alvast wil versturen vóórdat de klant op ‘Bestellen’ heeft gedrukt. Hoe? Science! Of om iets preciezer te zijn; Amazon houdt rekening met je zoekgeschiedenis, eerder bestelde producten, wensenlijstjes, de inhoud van je digitale winkelwagen en zelfs hoelang iemands cursor boven een product hangt, zo meldt WSJ.

Op basis daarvan worden ‘verwachte aankopen’ volgens het patent alvast naar een tussenstation gebracht of zelfs in een bezorgvrachtwagen in de buurt van de klant opgeslagen.

Afbeelding uit het patent die het bezorgtraject laat zien
Afbeelding uit het patent die het bezorgtraject laat zien

Dit wordt uiteraard gedaan om de levertijd nog verder terug te brengen. Same day delivery is blijkbaar niet genoeg, het wordt pas écht interessant als je vijf minuten na je bestelling de deurbel hoort gaan en er een bezorger met je bestelde meuk voor de deur ziet staan. Of nog beter: als een drone met je pakketje in je tuin landt.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *