Amerikaanse leger traint met op afstand bestuurbare F-16s

Op-afstand-bestuurbare-F16
In een boek lezen hoe je een straaljager bestuurt kan heel handig zijn, maar je leert het toch wat sneller als je gewoon zelf de besturing in handen neemt. Het Amerikaanse leger kan dit nu veilig vanaf de grond doen, met een op afstand bestuurbare F-16.

De Amerikaanse luchtmacht deed dit soort onbemande vluchten al vaker met een F-4 Phantom II, maar deze vliegtuigen uit de tijd van de Vietnam-oorlog waren nodig aan vervanging toe. Daarom kwam onlangs de eerste lading met F-16 Fighting Falcon-vliegtuigen binnen, die geen bestuurder in de cockpit nodig hebben om op te stijgen.

Een vliegtuigbasis in Florida kreeg de eerste 126 van deze F-16s binnen, die gebruikt worden om te oefenen met het neerhalen van doelen en vijandige straaljagers.

Rusland nadoen
Een andere set met op afstand bestuurbare straaljagers wordt op dit moment geproduceerd en zal dienst doen om Russische gevechtsvliegtuigen na te bootsen. Mocht het ooit op een conflict uitlopen tussen de twee grootmachten, dan weten ze in ieder geval hoe hun straaljagers zich gedragen en waar de zwakke plekken te vinden zijn.

Benieuwd hoe zo’n F-16 zonder piloot in de cockpit te werk gaat? Klik dan hier om een uitgebreide video over dit interessante project te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *