Amerikanen ontwikkelen echte Universal Soldier


Het is 23 jaar na de film, maar het lijkt nu echt te gaan gebeuren: Amerikaanse onderzoekers hebben chips geïmplanteerd in het het brein van mensen. Over een paar jaar willen ze het op grotere schaal met soldaten gaan doen.

In de film Universal Soldier gebruikt het leger de lichamen van twee overleden soldaten om hen met chips te reanimeren en in te zetten als cyborgs. Helaas lukt dat niet helemaal want het geheugen van de twee komt terug.

Wat DARPA nu met de chips wil doen is wat anders. Ze gaan geen dode soldaten gebruiken om cyborgs te bouwen. Ze willen met de chips het geheugen van getraumatiseerde soldaten enigszins helpen. Sommigen keren terug met geheugenverlies door hersenletsel. Met de chips kan het geheugen weer gestimuleerd worden.

Je kunt de chips natuurlijk ook gebruiken om het aanvallende vermogen van soldaten te verbeteren, maar dat is volgens DARPA niet het doel van het onderzoek. Ze hebben de chips nu geïmplanteerd in het brein van vrijwilligers die toch al geopereerd gingen worden wegens hersenletsel. Veel van het onderzoek van DARPA is gericht op het helpen van gewonde veteranen.

Hoe dan ook is het een interessante en misschien wel angstaanjagende ontwikkeling. Als je het brein kunt beïnvloeden voor goede dingen, dan kunnen hackers er vast ook iets slechts mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *