Android 5.1 Lollipop update duikt op in Indonesië

Android-Lollipop-5.1
Op de website van Android One is vandaag een nieuwe versie van Android Lollipop opgedoken, die ook te vinden zou zijn op bepaalde smartphones in Indonesië. Welke verbeteringen zijn er in te vinden?

Android One is een platform dat Google creëerde voor ontwikkelende markten, vandaar dat de nieuwste Android-versie ook opdook in Indonesië. Opvallend hierbij is dat het hier om een update gaat die al geïnstalleerd stond op deze toestellen. Volgens andere geruchten zou Android 5.1 eind februari officieel gelanceerd worden, dus is het mogelijk dat deze nieuwe smartphones alvast de meest recente versie van het besturingssysteem hebben.

Vernieuwingen
De website Android Pit wist de vernieuwingen en de omvang van de update in kaart te brengen. Het belangrijkste lijkt het toevoegen van een echte ‘stille modus’ (die ontbrak in de Android 5.0 Lollipop update), het beter managen van het RAM-geheugen en een geoptimaliseerde batterijduur. Daarnaast worden ook kleine problemen, zoals het vastlopen van apps, aangepakt.

Het is dus nog niet duidelijk wanneer andere Android-toestellen (waaronder de Nexus-lijn van Google) aan de slag kunnen met Android 5.1, maar lang zal het waarschijnlijk niet duren. Het is dus wachten op de uitgebreide onthulling van Google, die vast niet lang op zich zal laten wachten.

Eén reactie

  1. Dat was een lelijke verrassing, geen stille modus meer na het updaten… En het is gewoon een bug in 5.0. Klik het volume helemaal naar beneden, dan springt hij naar trilfunctie. Volume 1x omhoog en hij staat op volume 1. Dan reboot van je telefoon en magischerwijs is je volume dan wél 0.

    Maar goed, wat lul ik, ik moet toch wachten op Samsung… Zal nog wel even duren dus 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *