Android-bug kan telefoon permanent onbruikbaar maken

Android-bug kan telefoon onbruikbaar maken
Android heeft een behoorlijk probleem, want met een beetje pech kom je terecht op een website die je smartphone permanent in laat slapen.

Trend Micro ontdekte namelijk een bug, waarbij een besmette MKV-video in een app of website de mediaserver in Android laat crashen. Vervolgens reageert je telefoon vrijwel nergens meer op en komen er geen telefoontjes, berichten of andere notificaties meer binnen. Sterker nog: in sommige gevallen kom je zelfs niet meer langs het vergrendelscherm.

Trend Micro vertelde Google al in mei over de problemen, maar de zoekgigant gaf er geen prioriteit aan, zo meldt Engadget. Er zou namelijk geen bewijs zijn dat er daadwerkelijk misbruik wordt gemaakt van het lek. Toch lijkt het ons verstandig als er een beetje haast gemaakt wordt met het vinden van een oplossing, want elk apparaat met Android 4.3 of nieuwer is kwetsbaar.

7 reacties

  1. Typische bangmakerij …. We horen al jaren over allerlei exploits en malware en toch heb ik NOG NOOIT iemand gezien/gehoord/gesproken die slachtoffer was van een virus of wat dan ook.
    Draai overigens al sinds 2009 op Android.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *