Apple is de allerbeste ter wereld. Punt!

Apple op je borst
Toch nog heel even terugkomen op die bizarre kwartaalcijfers van Apple…

We gaan even niet debatteren over de vraag of iPhones beter zijn dan Android telefoons, want daarover worden de kampen het toch nooit eens. Tevens zijn heel veel mensen zich niet eens bewust dat er verschillen zijn.

Waar echter niet over te discussiƫren valt, is welk bedrijf het beste is in het binnenloodsen van vrachtwagens vol keiharde dollars. Onze dollars! Geen enkel bedrijf deed dat ooit beter dan Apple de afgelopen drie maanden.

Hoogste kwartaalwinst ooit ter wereld
Geen enkel ander bedrijf heeft ooit een hogere winst geboekt dan Apple. De dames en heren uit Cupertino hebben met de geboekte kwartaalwinst van 18,04 miljard dollar een nieuw wereldrecord in handen. Ruim meer dan het vorige record van 16,2 miljard dollar door het Russische Gazprom. Afgelopen drie maanden verdiende Apple dus 8,3 miljoen dollar per uur, 24 uur per dag. Je kunt dus lullen wat je wilt, maar dat doen ze goed.

Olie en gasbedrijven
Kijken we naar de top-20 hoogste kwartaalwinsten ooit bij bedrijven wereldwijd, dan zijn 15 noteringen van olie- en gasbedrijven (voornamelijk ExxonMobil en Shell) en de overige 5 posities worden ingenomen door andere kwartalen van Apple.

Shut up and take my money!

17 reacties

    • @DePannekoek: je bedoelt, een product bedenken dat al dan niet beter is dan de concurrentie en iedereen met je marketingapparaat ervan overtuigen dat het 100.000x beter is?

      jouw argument zal vast ook voor een groot deel apple-gebruikers opgaan… ik heb zelf een macbook gekocht in de tijd dat ze voor grafisch werk beter uitgerust waren, een jaar later ging Adobe hun pakketten voor windows ontwerpen en daarna porten naar apple, ipv andersom.. en toen nooit geupgrade… nu loopt iedereen met een 1300 euro kostende facebookmachine rond :’-)

      • @rnej: After Movie Effects en Logic Pro om maar wat te noemen. Denk dat 70% van de mensen nog steeds een Apple gebruikt omdat ze er dingen mee kunnen die ze niet kunnen met een Windows laptop. En 1.300 euro voor een facebookmachine? Probeer maar eens een vergelijkbare Windows laptop te kopen voor dezelfde prijs. En dan bedoel ik dus eentje die niet van plastic is, niet een kilo (of anderhalf) meer weegt, en niet 3 keer zo groot is.

        Good luck šŸ™‚

          • @123bat: Ondanks dat die HP Machine erg fraai is mag je hem niet zomaar vergelijken met een 15″ MBP, MBP processor is sneller, beter scherm (kleurweergave), betere accu, en vooral een hogere resolutie.

          • @123bat: Mooie laptop, maar wat Donstil al zegt totaal onvergelijkbaar. De enige 15″ Macbook Pro die je kan kopen is de Retina, maar die is los van de basisspecs een heel ander apparaat.

  1. Zo veel winst en dan nog altijd zo weinig goed voor goede doelen, laat staan fatsoenlijke werkomstandigheden van het personeel in de fabrieken. chapeau. Mooi man, die winst. De wereld word er echt beter van.

    • @MrSkyline: Er valt op dat punt nog heel wat te verbeteren, maar het schijnt ons in het westen totaal niet te boeien. Want het is niet zo dat mensen om die reden Apple producten links laten liggen. Ze verkochten nooit eerder zoveel iPhones. Dat maakt de wereld in mijn ogen medeplichtig. Apple ligt geregeld onder een vergrootglas (iets met hoge bomen…) maar de omstandigheden in de fabrieken waar je Nikes en jeans worden geproduceerd zijn vaak amper beter of vaak nog beroerder.

      • @Dennis Apple zou, als het rijkste bedrijf ter wereld, hier toch een voorbeeld moeten geven van hoe het wel moet.

        Zelf ben ik een Apple gebruiker, geen idioot die voor de winkel gaat kamperen voor een nieuwe telefoon, maar gewoon een tevreden gebruiker. Maar zij zouden echt meer moeten doen aan de werkomstandigheden van de mensen die hun producten maken. Ja, het is misschien lastig omdat het China is en ze hebben niet overal invloed, maar volgens mij proberen ze het toch te weinig of het boeit hun gewoon niet. Ze zouden zelfs een groot deel van hun productie naar de VS kunnen halen. De Mac Pro wordt daar gebouw, ik weet het, maar het kan beter. Juist omdat ze zoveel geld hebben kunnen ze zich dit veroorloven.

        Het zijn fijne producten, mensen die anders beweren hebben ze nooit gebruikt of haten uit jaloezie oid. Het is echt heel raar, Apple wordt vaak door Windows en Android gebruikers aangevallen, maar ondersom gebeurt dit veel minder. Veel mensen haten hun producten en in plaats van die gewoon te negeren, kunnen ze zich toch niet inhouden om een opmerking te maken.

      • @Dennis: Je kan er vaak niet omheen tegenwoordig, maar alle beetjes helpen. En tsja hoge bomen, Er zijn maar een paar grote fabrikanten van apparatuur zoals bijvoorbeeld Foxcon, waar apple dan weer de grootste klant is. Als de grootste klant er iets aan doet dan kan de rest vanzelf volgen. Het is dus niet meer dan logisch om apple hier op aan te kijken.
        Ik geef zelf de voorkeur aan fairtrade producten en in westerse landen geproduceerde producten als het financieel mogelijk is.

      • @Donstil: Er zijn zat bedrijven die extra winst in goede doelen steken zoals onderwijs en onderzoek op medisch vlak.
        Ipads tegen kostprijs aan scholen leveren in minder welvarende regios valt ook onder een goed doel.
        Personeel een fatsoenlijk salaris betalen kan ook geen kwaad zo nu en dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *