Apple rept met geen woord over accuduur Apple Watch

Apple Watch
Apple heeft vanavond de Apple Watch gepresenteerd. Indrukwekkende features die natuurlijk allemaal stroom verbruiken. Dus hoe lang gaat de accu van de Apple Watch mee, is een logische vraag die zich opdringt.

In de presentatie toont Apple hoe handig de Watch via inductie opgeladen wordt, maar daarbij wordt met geen woord gerept over hoe lang de accu het volhoudt voordat deze weer even van je pols af moet.

De laatste dagen gingen er al geruchten dat bronnen binnen Apple spraken over een tegenvallende accuduur. Aangezien het horloge pas/al begin volgend jaar op de markt komt, heeft Apple nog wat tijd om de accuduur op te poetsen. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid ook de reden zijn dat hierover nog geen uitspraken worden gedaan. Maar het moge duidelijk zijn dat een smartwatch die het niet minstens een dag volhoudt, weinig bruikbaar is. We wachten het af…

UPDATE: Een woordvoerder van Apple laat tegenover Recode weten dat het horloge waarschijnlijk iedere nacht moet worden opgeladen. Ondertussen wordt er nog wel hard gewerkt om de accuduur te verbeteren. Vooralsnog komt dit redelijk overeen met smartwatches die op Android draaien. Daarvan houdt de accu het gemiddeld ook maar een dag uit.

Apple Watch inductielader

[lg_folder folder=”Apple/Watch/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *