Apple werkt in het geheim aan een aanpasbaar toetsenbord

nieuw sonder toetsenbord apple
Je toetsen zullen nooit meer hetzelfde zijn met dit nieuwe toetsenbord.

Volgens Reddit-gebruiker Foxconninsider is Apple bezig met de ontwikkeling van een nieuw toetsenbord. Het gaat daarbij om een toetsenbord waarbij de toetsen aanpasbaar zijn naar andere icoontjes en letters. Dit wordt mogelijk gemaakt door zogenaamde E-Ink-schermpjes waarmee de opdruk van toetsen verwisselbaar zijn.

Apple’s productiepartner Foxconn zou inmiddels als prototypes hebben laten zien. Een andere bedrijf dat betrokken zou zijn bij de nieuwe toetsenborden is Sonder, een start-up die al langere tijd bezig is met de ontwikkeling en productie van vergelijkbare toetsenborden.

We moeten helaas nog wel even wachten voordat we het Apple-toetsenbord in de winkel kunnen verwachten. Volgens de geruchten zal het toetsenbord namelijk pas vanaf 2018 verkrijgbaar zijn. Mogelijk gaat het hier om een nieuwe variant van Apple’s draadloze Magic keyboard, maar het is ook goed mogelijk dat we dit toetsenbord geïntegreerd gaan zien in bijvoorbeeld een MacBook.

Voor degene die niet kunnen wachten. Het vergelijkbare toetsenbord van Sonder komt eind dit jaar al op de markt. Het toetsenbord moet $199 euro gaan kosten en kan aangesloten worden via een lightning-poort of bluetooth. Bekijk het filmpje hieronder voor een impressie van Sonder’s aanpasbare toetsenbord.

[gv data=”0zqYGexbTGQ”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *