‘Apple wilde Top Gear-trio kopen’

'Apple wilde Top Gear-trio kopen'
Want Apple wil een Netflix beginnen.

Vandaag is naar buiten gekomen dat Apple al enige tijd op hoog niveau gesprekken voert met showbizz-mensen uit Hollywood. Het techbedrijf uit Curpertino is namelijk van plan om exclusieve content te maken voor de Apple TV, waar op 9 september een nieuw model van wordt voorgesteld. Apple wil dus niet alleen de hardware leveren, maar ook de beelden die we kijken.

‘Amazon bood meer geld’

Volgens Variety is het team van Apple-topman Eddy Cue momenteel aan het onderzoeken of ze volgend jaar al met originele series/films kunnen komen. Iets waar ze naar verluidt hoog op inzetten. Apple wil verschillende ‘high-profile’ series gaan maken. Ze zouden onder meer een bod hebben gedaan op Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond, de drie voormalige Top Gear-presentatoren die in het voorjaar de BBC verlieten nadat Jeremy’s contract niet werd verlengd na een handgemeen met een producer.

Apple heeft volgens bronnen de biedingsoorlog uiteindelijk verloren van Amazon, die $250 miljoen (€227 miljoen) voor drie seizoenen van een nieuw autoprogramma heeft betaald.

Apple is al langer in onderhandelingen met tv-zenders over het optuigen van een streaming abonnement voor de Apple TV, maar die onderhandelingen lopen geenszins soepel. Men zou Apple’s prijs voor een tv-abonnement van rond de 40 dollar te laag vinden.

2 reacties

  1. Jammer dat ze de content exclusief voor Apple-eigenaren houden. Buiten die onzichtbare muur is er bij genoeg geïnteresseerden geld te halen. Ook al is zo’n Apple-tv net duur, ik vertik het om er een te kopen zolang je daarmee aan Apple gekoppeld bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *