Belg verkoopt agenda-app voor 100 miljoen aan Microsoft

Sunrise-app
Microsoft maakte deze week officieel bekend de agenda-app Sunrise over te nemen voor een bedrag van 100 miljoen dollar.

In een interview legt de Belgische oprichter Jeremy Le Van uit hoe het zover is gekomen. Le Van en zijn Franse medeoprichter Pierre Valade hebben amper twee jaar geleden pas besloten om de sprong te wagen. En nu kunnen ze reeds een bedrag van 100 miljoen laten bijschrijven op hun rekening. Zo snel kan het gaan in de appwereld.

De bedoeling is dat Sunrise gewoon als zelfstandige app blijft bestaan, al is het nog niet helemaal zeker of het merk blijft bestaan. Dat de techniek voortaan ook gebruikt wordt door apps van Microsoft is wel een zekerheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Outlook, die al een ingebouwde agenda heeft, maar in de nabije toekomst wellicht uitgebreid wordt met nieuwe functies.

In het interview vergelijken de makers van Sunrise de overname met die van Acompli, een e-mail-applicatie die Microsoft onlangs ook overnam om er zelf gebruik van te maken. Samen met Sunrise zet dit een nieuwe trend in voor Microsoft, die terug wil naar de basis: het leveren van op productiviteit gerichte diensten en apps.

2 reacties

  1. Ik gun het de ontwikkelaars van harte, maar wat kan er nou zo bijzonder zijn aan een agenda app wat je zelf niet zou kunnen ontwikkelen dat het 100 miljoen waard is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *