Belgische studenten bouwen alvast een bezorg-drone

Belgische studenten bouwen alvast een bezorg-drone
Terwijl we Amazon alleen nog maar horen praten over het bezorgen van pakketten met drones, hebben een aantal studenten in Belgiƫ al een drone ontwikkeld die het kan.

De studenten studeren aan de Katholieke Universiteit in Leuven. Vandaar dat de drone de naam VertiKUL heeft gekregen. In tegenstelling tot een ’traditionele’ drone heeft de VertiKUL een bijzondere eigenschap. Zo stijgt de drone verticaal op met behulp van zijn propellers, maar daarna kan hij vliegen als een vliegtuig.

Hierdoor kan de drone met een volle accu veel verder vliegen dan de drones die als een helikopter blijven vliegen. Als de drone gaat opstijgen doet hij dat verticaal zoals we gewend zijn van een drone. Maar zodra de drone een bepaalde hoogte heeft bereikt zal hij ongeveer 80 graden draaien waardoor hij kan vliegen als een vliegtuig. Met zijn vier motoren kan hij dan een maximale snelheid van 60km/h halen.

De actieradius van de VertiKUL is maar liefst 30 kilometer en het kan een pakket van ruim een kilo aan boord meenemen. Doordat de drone automatisch kan opstijgen en landen op een ronde cirkel zou het volledig autonoom kunnen werken. Via een GPS signaal weet de VertiKUL waar hij moet zijn en kan hij ook vrij nauwkeurig landen, dit zou hij zelfs in het donker kunnen doen.

[gv data=”omaxgFVDUWg”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *