Bestuur alle Lego-creaties via je smartphone met SmartBrick

SmartBrick Lego creations
Legofanaten en -fanatiekelingen let even op, want SmartBrick willen jullie hebben!

Met de Deense Legoblokjes kun je tegenwoordig bijna alles maken. Denk aan een robot die een kubus voor je oplost, een werkend toetsenbord, een braille- of 3d-printer, een berijdbare Segway, een cd-wisselaar en een elektrische rolstoel. Slechts een paar willekeurige voorbeelden van creaties die hier de revue passeerden.

Er is voor Lego een breed scala aan motortjes en elektronica-onderdelen beschikbaar. De makers van SmartBrick spelen hier op in met een speciaal Lego-steentje. Deze is gevuld met een chip die het mogelijk maakt om je creaties met een app op je smartphone te besturen. SmartBrick communiceert via Bluetooth met je iPhone, Android of Windows telefoon en heeft een bereik tot zo’n 100 meter. Functies kunnen op verschillende manieren worden geconfigureerd.

SmartBrick Lego controller

Voordat je SmartBrick ook daadwerkelijk kunt kopen, moet nog wel eerst even het Kickstarter-project succesvol gefinancierd worden. Er is 60.000 Britse pond nodig, omgerekend zo’n 76.000 euro. Met nog drie weken te gaan staat de teller op een kleine 28.000 pond. Vanaf een investering van 29 pond, reserveer je jouw SmartBrick steentje. Een korte introductie in onderstaande video’s.

[gv data=”hPm_f4ZNq_Y”][/gv]

[gv data=”peMXsXgRbLU”][/gv]

[gv data=”xkVPuieiOGY”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *