Bewapende AMSTAF-robot bewaakt gevaarlijke grenzen

Amstaf
Zowel Israël als Zuid-Korea gebruiken tegenwoordig deze robots om gevaarlijke grensposten te bewaken.

De AMSTAF is ontwikkeld door het Israëlische Automotive Robotic Industry Ltd., en wordt vooral geprezen voor zijn veelzijdigheid. De zes wielen onder het wagentje worden aangedreven door stille, hybride elektrische motoren (één motor aan iedere kant), die genoeg kracht opwekken om de AMSTAF over relatief hoge heuvels (met een hoek van 45 graden) te laten rijden.

De wielen verspreiden de druk van de robot, zodat de AMSTAF moeiteloos over mijnen en ander explosief materiaal heen kan rijden zonder ze af te laten gaan. Dat is best indrukwekkend als je nagaat dat het ding bijna een ton weegt zonder dat er andere spullen op geladen zijn.

[gv data=”6P5O45GGzEs”][/gv]

Detecteren, identificeren en uitschakelen
Soldaten kunnen tot op acht mijl afstand de AMSTAF besturen, maar kan ook vooraf geprogrammeerd worden voordat hij op pad wordt gestuurd. Daarna kan hij een volledige dag rondrijden zonder opgeladen te worden. Als de robot op patrouille gestuurd wordt kan hij automatisch bedreigingen detecteren, identificeren en aanvallen. In het laatste geval zijn er ook speciale aanvalstactieken ingebouwd als er meerdere AMSTAF-robots samenwerken om een bedreiging te neutraliseren.

Door het simpele ontwerp is het ook makkelijk om verschillende hulpstukken op deze legerrobot te monteren. Hierdoor kan hij naast het bewaken van een grensovergang ook ingezet worden bij het onschadelijk maken van bommen (dankzij de banden), het onderhandelen van gijzelaars en meerijden om een team van Special Forces van backup te voorzien. Zij kunnen de robot dan via een apparaatje om hun pols commando’s geven met hun stem.

[gv data=”JIuIo9bbLtc”][/gv]

Honderd soldaten
Inmiddels heeft een klein legertje aan AMSTAF-robots al het werk van 100 Israëlische soldaten overgenomen, die nu op een veilige plek de grens kunnen bewaken via deze technologische wondertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *