Bitcoin-wisselkantoor Mt. Gox slachtoffer DDoS-aanvallen

Bitcoin
“We worden nog steeds aangevallen door een groep die Mt. Gox schade toe wil brengen.”

Het hele Bitcoin-systeem staat onder druk. Nadat de koers van de virtuele gelukszoekersmunt eind maart al naar 100 dollar steeg, werd op 9 april een immense piek van 266 dollar per BTC bereikt. Veel Bitcoin-bezitters zagen hun kans schoon om flink te cashen, waardoor het aandeel gisteren keihard onderuit ging. Een regelrechte crash, met koersen tot onder de honderd dollar.

Hier kwamen gisteren ook nog eens de problemen bij van ’s wereld grootste Bitcoin-handelaar, het Japanse Mt. Gox. ‘Verstopte’ servers zorgden ervoor dat de dienst 12 uur lang onbereikbaar was. Na de hardware te hebben aangepast – naar eigen zeggen met 50 keer meer rekenkracht dan voorheen – bleken ze echter nog steeds met gedonder te kampen. De downtime werd eerder nog gewijd aan de enorme populariteit van de Bitcoin (iedereen wil plots een Porsche kopen, denken we), nu zegt Mt. Gox dat het toch meerdere DDoS-aanvallen waren.

“We worden iedere dag, ieder uur belaagd met DDoS-aanvallen (…) Groeperingen hebben de intentie om Mt.Gox en het hele Bitcoin-systeem schade toe te brengen. Maar we geven niet op en zijn toegewijd om dit te winnen.” zo laat Mt. Gox weten. Ondertussen hebben ze besloten om de komende 48 uur geen transactiekosten te rekenen, en garanderen ze dat ze alle betalingsopdrachten die nog verwerkt moeten worden, ook daadwerkelijk zullen verwerken.

De waarde van een Bitcoin is inmiddels gezakt naar 78 euro. Handig tooltje om dit realtime te checken is realtimebitcoin.info.

Nog geen reacties

  1. Bitcoin, is dat niet om drugs en andere duistere dingen mee te kopen via het internet?
    Wat is daar eigenlijk het nut van voor niet-drugs gebruikers, gewone mensen zoals mij.
    Van mij mag het ding crashen hoor, misschien eindelijk wat minder internet-cirminaliteit

    • @vale46: In het begin zat het wel in die hoek, of zagen criminelen in Bitcoin iig een ultiem middel om off the record te handelen. Sinds het vertrouwen in banken terugloopt (Cyprus) is de populariteit van een decentraal geregeld geldsysteem, zonder tussenkomst van banken, flink gestegen, en daar plukt Bitcoin nu de vruchten van. Of nou ja, plukte…

    • @dotternetta: lijkt me eigenlijk als leek wel, alhoewel je natuurlijk wel het risico loopt dat de “munt” straks niets meer waar is. Misschien weet iemand van de experts hier meer over? is het niet verstandig om nu in te kopen en over een jaartje ofzo te cashen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *