Bizar: hoe LED-therapie Alzheimerpatiënten helpt [video]

led therapie alzheimer
Een veelbelovend signaal in de medische wereld van Alzheimer.

Alzheimer is een slopende ziekte. Op dit moment is er nog maar relatief weinig over bekend, laat staan dat er succesvolle behandelingen voor zijn. Onderzoekers van het Massauchusets Institute of Technology (ook wel MIT genoemd) hebben nu echter een wel heel opmerkelijke behandelmethode uitgevonden.

En daarin spelen flitsende LED-lichtjes een belangrijke rol. De wetenschappers hebben ontdekt dat door LED-lichtjes te laten flitsen bij muizen op 40 Hertz, deze na verloop van tijd aanzienlijk minder Beta-amyloïde plaque in hun hersenen hebben zitten.

Deze proteïnen zorgen er normaal voor dat de plaque de hersenfuncties aantast. Door de flitsende LED-lichtjes stimuleert het brein gamma-oscillaties, een functie die normaal verzwakt is bij Alzheimerpatiënten.

Alhoewel de eerste testresultaten erg positief zijn, is het nog maar de vraag in hoeverre de techniek effect heeft op mensen met Alzheimer. In de testresultaten blijkt eveneens dat de gewenste effecten ‘slechts’ 24 uur aan blijven houden, waarna er een nieuwe behandelsessie plaats moet vinden.

In onderstaande video van MIT wordt het gehele concept rondom de behandeltherapie nog eens haarscherp uitgelegd. Wij zijn in ieder geval benieuwd welke technische hoogstandjes we op de lange termijn nog meer mogen verwachten in de medische wereld.

[gv data=”O_p4QWkE2Ls”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *