Bizar: vliegtuig raakte helemaal geen drone, maar plastic tas

Bizar: vliegtuig raakte helemaal geen drone, maar plastic tas
Je kon erop wachten en deze week leek het te gebeuren: een passagiersvliegtuig werd geraakt door een drone. Nu de mediastorm is gaan liggen blijkt het verhaal toch iets anders in elkaar te zitten.

Voor wie het gemist heeft: een paar dagen geleden claimde een piloot van British Airways dat er een drone tegen zijn vliegtuig was geklapt. Hij kon zonder problemen landen en de geplande vluchten met de Airbus A320 konden na een grondige check gewoon doorgaan, dus het is de vraag of de piloot het incident wel goed beoordeeld heeft.

Robert Goodwill is minister van Transport in Groot-Brittannië en praatte het Britse parlement vandaag bij over het incident. Zijn conclusie? De kans is klein dat het vliegtuig daadwerkelijk is geraakt door een drone. “Daar is geen bewijs voor en het vliegtuig was niet beschadigd. Het kan dus zomaar dat het een plastic tas was en geen drone.”

Het onderzoek naar het incident loopt overigens nog, dus hopelijk wordt later alsnog duidelijk wat het vliegtuig geraakt heeft. We kunnen de drone in ieder geval alvast met potlood doorstrepen.

2 reacties

  1. zo gaat het vaak met die gehypete nieuwsstories. Weinig echte journalistiek, meer napraten en ongefundeerde stukjes overnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *