Nieuwe BMW 7 Serie kun je inparkeren met deze sleutel

BMW 7 Serie sleutel
Het is 2015. De tijd dat de autosleutel een metalen staafje was waarmee je stroom op de startmotor zet ligt voorgoed achter ons. BMW laat met de 7 Serie even zie hoever die tijd inmiddels achter ons ligt.

Wat BMW bij de nieuwe 7 Serie (G11) voor een autosleutel wil laat doorgaan, is in feite een kleine smartphone zonder belfunctie. Een soortgelijk apparaat dat we ook bij de i8 zagen. Ze noemen het BMW Display Key, en is naast een aantal fysieke knoppen aan de bovenkant uitgerust met een klein 2,2-inch LCD touchscreen met een resolutie van 320 bij 240 pixels.

BMW sleutel

Remote Control Parking

We weten niet wat je er in de dagelijkse praktijk precies aan hebt, maar als je de 7 Serie voor een parkeerplaats of garage zet, dan kun je uitstappen en de BMW via een paar swipes op het scherm automatische laten inparkeren. De af te leggen afstand moet alleen niet groter zijn dan 1,5 keer de autolengte, maar verder stuurt, accelereert en remt de übersedan automatisch een vakje in. Ook het starten en stoppen van de motor gaat via de sleutel.

BMW heeft nog niet aangekondigd wat de prijs voor de Display Key zal zijn. Maar dat hoeven ze ook niet, want de display key is standaard! Daarnaast krijg je ook nog de gebruikelijke sleutel met alle gebruikelijke functies. Een demo van het parkeren per sleutel zie je in DEZE video.

Nog geen reacties

  1. Ik zie een ideale ‘afreken’ auto voor me. Je zet de auto voor een ravijn met iemand vastgebonden erin. Druk op inparkeren en daar gaat ie dan! Weg auto en slachtoffer. FF een brandje erover en niemand zal je nog terugvinden. Leuke gadget voor in de film.
    Handig, want dan hoef je niet meer uit te stappen vlak voordat de auto naar beneden dondert.

  2. Hartstikke cool, maar het praktisch nut ontgaat me. Misschien dat je de stadsverwarming/ventilatie ermee kunt regelen en zoals vermeld het zelfstandig inparkeren, maar verder? Hoe lang gaat de accu ongeveer mee en kun je die dan opladen in het draadloze laadvakje?

  3. -edit: schelden doe je maar ergens anders-

    Geef mij maar lekker een oudewetse sleutel ipv van die nieuwe zooi waarvan de fabrikant denkt dat het makkelijk is dat de auto automatisch op stuurslot springt en de handrem erop zet

  4. Zal wel een zeiker zijn maar ik irriteer me altijd aan de schrijffouten in een stukje wat geplaatst wordt. Is het zo moeilijk je eigen stukje eens door te lezen voor het geplaatst wordt?

  5. Sleutels worden wel extreem duur zo. Sleutel die ik pas liet bijmaken voor de BMW E90 was €165,-. Deze voor de 7-serie zal daar ’n eind boven liggen schat ik…

  6. handig met al die kleine parkeergarages
    je moet alleen wel opletten dat je niet de auto er naast klem zet ander heb je iedere keer schade aan je deur

    • @boynoon: Dat zal/zou geen probleem mogen zijn. Je kunt denk ik makkelijk regelen dat de auto daar rekening mee houdt. Het wordt echter helemaal geweldig als je de auto vóór een parkeergarage kan zetten, op die knop drukken, de auto zelf een plek laten zoeken in de garage, dan je ding doen, terug komen op de knop drukken en je auto laten voorrijden.

  7. Je zou even je sleutel laten vallen. Is niet voor niets dat ze de prijs maar niet vrijgeven als je al nagaat wat je iphone scherm vervangen kost!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *