Brengt Apple ons retro touchscreen-Macs?

Brengt Apple ons retro touchscreen-Macs?
Deze oude Macintosh computers zijn met touchscreen-beelschermen te bedienen, een nieuw retro-product van Apple?

Nee dat niet, het gaat hier om een hobbyist die de oude Macs nieuw leven heeft ingeblazen. Tijdens het verhuizen van een vriend zag de Nederlandse ontwerper Fredo de Smet dat zes van deze retrojuweeltjes richting de afvalcontainer gingen. Daar stak hij een stokje voor en nam de Macs mee naar huis.

Het binnenwerk werd leeggehaald en in plaats van het beeldscherm werden iPad mini’s geplaatst. Hiervoor maakte Fredo eerst een frame met een 3D-printer. De antieke Macs doen nu dienst als promotiemiddel voor het bedrijf waar de Smet werkzaam is.

Volgens de ontwerper moet de elektronicaindustrie zich meer gaan focussen op het hergebruik van materialen. Om dat te bereiken heb je waarschijnlijk meer overtuigingskracht nodig, maar toch gaan er met zijn project alweer zes computers minder richting de e-waste dump.

5 reacties

  1. Apple moet zich eens focussen op iets vernieuwends. Sinds de dood van Jobs teert het bedrijf alleen maar op bestaande concepten, waardoor concurrentie de kans ziet bij te benen. Zoiets innovatief als de iPhone/iPod Classic/iPad heb ik al jaren niet meer gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *