Burgermeester wil dat Pokémon uit zijn dorp verdwijnen

Pokemon Go
Zou hij door hebben dat ze er eigenlijk helemaal niet écht zijn?

De kans is klein dat je er komt, maar zeg niet dat we je niet hebben gewaarschuwd! In het dorpje Bressolles zit de Pokémon-haat er goed in. De gemeente, dat 800 inwoners telt en zich ten noord-oosten van Lyon begeeft, wil af van alle Pokémon. De burgermeester van het dorp heeft een verzoek ingediend bij ontwikkelaar Niantic om dit mogelijk te maken.

De burgermeester vindt dat Niantic ten onrechte ruimte inneemt. I kid you not. Het feit dat de Pokémon zich enkel virtueel in het dorp begeven maakt de burgervader niets uit. Ook denkt hij dat de mobiele game een gevaar is, doordat men naar het scherm van een smartphone zit te staren en dus niet meer oplet.

Of de burgermeester het voor elkaar gaat krijgen is nog maar de vraag. Niantic verwijdert wel op verzoek Pokéstops of Gyms. Zo is bijvoorbeeld het Hiroshima Peace Memorial Park in Japan niet langer meer een Pokéstop. Via de website van de game kun je een verzoek indienen. (via AP)

Eén reactie

  1. Wat een onzin over Pokemon Go. Ik zie voornamelijk positieve gevolgen. Hele volkstammen die buiten rondlopen in plaats van achter hun pc hangen. Echt een topgame wat mij betreft (ik speel het niet).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *