Caterpillar S40: de telefoon die niet stuk gaat

Caterpillar S40: de telefoon die niet stuk gaat
Naast absurd grote machines maakt het Amerikaanse Caterpillar sinds kort ook telefoons. Apparaten die tegen een stootje kunnen, zoals de B15Q. Het bedrijf heeft nu een nieuw model aangekondigd, dat vanaf augustus ook in Nederland te koop is.

Militaire standaard

De Cat S40 heeft een iP68-certificaat, wat betekent dat de telefoon waterdicht is tot een diepte van 1 meter. Hij voldoet ook aan de legerstandaard MIL-STD 810, waardoor de telefoon tegen schokken, vallen, extreme hitte en kou kan. Daar staat tegenover dat hij met een dikte van 11,6 millimeter en veel rubber best lomp is geworden.

Ondanks dat de telefoon op Android 5.1 draait zijn de specs aan de magere kant. De Cat S40 heeft een 4,7 inch scherm met 960 x 540 pixels. De chip van dienst is een Qualcomm Snapdragon 210 quad-core met een kloksnelheid van 1,1 GHz, ondersteund door 1 GB werkgeheugen. De opslagruimte bedraagt 16 GB, foto’s worden geschoten met een 8 megapixel camera, en onderaan het display zijn een aantal fysieke toetsen aangebracht. Stroom komt van een 3000 mAh accu. Dat is veel juice voor een telefoon met dergelijke specs, dus we verwachten een lange batterijduur.

De adviesprijs voor Europa is op 439 euro komen te liggen.

[lg_folder folder=”Caterpillar/S40″ count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *