Chevrolet gaat auto’s uitrusten met een telefoonkoeler

Chevrolet bouwt auto's met een telefoonkoeler
Nooit meer telefoons die aanvoelen als een strijkbout. Chevrolet heeft er iets op verzonnen.

Wie op een warme zomerdag zijn telefoon oplaadt in de auto, of onderweg gebruikt voor navigatie danwel muziek, weet dat het apparaat bloedheet kan worden. Niet dat zulks meteen problematisch is, telefoons zijn immers beveiligd tegen oververhitting. Chevrolet meent echter dat telefoons wel wat extra verkoeling kunnen gebruiken en introduceert een heus koelvakje voor mobieltjes. Innovatie!

Chevrolet bouwt auto's met een telefoonkoeler

Het heet Active Phone Cooling en wordt geleverd op Chevrolets die een draadloze oplader voor telefoons aan boord hebben. Het koelvakje bevindt zich op de plek waar vroeger de asbak zat. Doordat de telefoon op rubberen noppen komt te liggen kan er gekoelde lucht achterlangs stromen, wat voor een aangename temperatuurdaling moet zorgen.

Chevrolet levert het vanaf 2016 op de Impala, Malibu, Volt en Cruze.

42 reacties

  1. Stelt niets voor, is gewoon een uitstroomopening van de airco, maar ’telefoonkoeler’ klinkt natuurlijk wat fancyer. Of ben ik nu weer te negatief?

  2. Hoevaak maak je ’t tegenwoordig nog mee dat je telefoon heet wordt? ’t Is bij steeds minder telefoons ’t geval dus beetje laat geïntroduceerd

  3. In de auto staat de telefoon toch in standby, alleen met bluetooth aan voor een eventueel telefoongesprek. Af en toe de navigatie aan, maar in een geairconditoneerde auto is dat geen probleem. Gisteren met de muziek aan in een zonnig park werd hij echter 54 graden, dat vind ik ernstiger. Maar daar is geen oplossing voor.

  4. Toen ik in de brandende Australische zon mijn telefoon als navi moest gebruiken werd hij ook enorm heet. Tot een paar keer toe heeft hij zichzelf ook uitgeschakeld om oververhitting te voorkomen, maar dat navigeert zo lastig.

    Dit vakje is op zich leuk, maar het is vervolgens natuurlijk totaal onmogelijk om nog op je scherm te kijken. Daarom vraag ik me af of hij dan wel gebruikt zal worden en er dus nog wel kans is op oververhitting. Als je hem in je broekzak laat zitten wordt hij toch ook niet heet. Als ze een houder ontwikkelen waarmee je je telefoon kunt gebruiken terwijl hij gekoeld wordt ben ik pas overtuigd.

  5. Telefoon blijft prima werken met warm weer. Vorig jaar naar Mali geweest met gevoels temperaturen van 65 graden buiten en hij bleef nog steeds werken. Niks kapot, werd ook niet echt trager. Dus zie niet echt de meer waarde van de telefoon koeler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *