Dat is snel: Microsoft dicht veiligheidslek in Internet Explorer

Dat is snel: Microsoft dicht veiligheidslek in Internet Explorer
Geen paniek, Internet Explorer-gebruikers, er is een update voor het browserslek. Jullie kunnen na installatie weer veilig obscure linkjes aanklikken.

Eind april werd bekend dat hackers via een exploit in Adobe Flash Player computers met malware konden besmetten door de beveiliging van Windows te omzeilen en het browserlek aan te vallen. Het ging om een kwetsbaarheid in IE 6, 7, 8, 9, 10 en 11. Volgens securitybedrijf FireEye is de exploit het werk van een groep hackers die vaker zero-day kwetsbaarheden heeft gebruikt. Ongeveer een kwart van de wereldwijde browsermarkt was er vatbaar voor.

Vanavond heet Microsoft echter een update voor Internet Explorer uitgerold. Hierdoor wordt het veiligheidslek gedicht en is je Windows-computer weer veilig. Als je automatische updates aan hebt staan in Windows hoef je niets te doen, anders moet je ‘m handmatig even downloaden bij Microsoft.

Met het hand over het hart voor XP-gebruikers

Voor Windows XP-gebruikers die Internet Explorer maar niet kunnen loslaten (Ja, die zijn er) zou dit een ramp betekenen, want de patch zou niet meer voor het 14 jaar oude OS gelden. Maar Microsoft heeft besloten een uitzondering te maken en alsnog een update voor XP uit te brengen.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *