Lingo stopt, hier vijf alternatieven

De beste alternatieven voor Lingo
De publieke omroep draait Lingo over een paar weken definitief de nek om. Dat zal hard aankomen bij de gemiddelde Apparata-lezer, dus we helpen je graag in je verwerkingsproces met een aantal alternatieven.

1. Raad het woord – Lingo
Je droomde er altijd van nog eens mee te doen aan Lingo? Die kans is nu dus definitief verkeken, maar dat neemt gelukkig niet weg dat je het spelletje kunt spelen tot je een ons weegt. Raad het Woord – Lingo doet namelijk hetzelfde als het spel op tv, al blijven de blauwe, rode en groene ballen achterwege. Met de nummer twee op onze lijst kun je het zelfs nog een stukje realistischer maken.

Downloaden: Android

2. Lingo Soundboard
Mocht je de stem van Lucille Werner, JP en zelfs Mr. Lingo François Boulangé (en Nance en Robert ten Brink als betaalde uitbreiding) de hele dag met je mee willen dragen of in slaap vallen terwijl het publiek je aanmoedigt de groene bal te pakken? Dan is het Lingo Soundboard met de bekendste uitspraken en geluiden zeker een aanrader.

Downloaden: iOSAndroid

3. Lingo Rush
Mocht je een potje Lingo willen spelen tegen echte tegenstanders, dan biedt Lingo Rush je die mogelijkheid. Leg jij in drie rondes de meeste vijfletterwoorden, dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat jij de nieuwe Lingo Rush Master bent. Die eretitel wil je als Lingo-fanaat vanzelfsprekend opeisen.

Downloaden: iOS

4. WordBreaker – Lingo Trainer
Ben je gek op het principe van Lingo, maar speel je liever met wat aangepaste spelregels? In WordBreaker krijg je de mogelijkheid uit verschillende moeilijkheidsgraden te kiezen en scoor je bonuspunten door het woord binnen drie pogingen te raden. Klinkt lastig? Door met je smartphone te schudden scoor je bonusletters, dus het is zeker niet onmogelijk aan de lopende band te scoren.

Downloaden: iOS

5. Wordfeud en Ruzzle
We kunnen ons goed voorstellen dat het zo kort na het slechte nieuws nog wat pijnlijk is om je meteen op een stel Lingo-apps te storten. Wil je desondanks fanatiek doorgaan met het spellen van de meest uiteenlopende woorden, dan kun je vast en zeker je ei kwijt in de populaire puzzelgames Wordfeud en Ruzzle.

Downloaden Wordfeud: iOSAndroid
Downloaden Ruzzle: iOSAndroid

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *