De GranitePhone houdt voor €750 al je geheimen geheim

GranitePhone
Hoeveel heb jij over om je telefoonleven privé te houden?

Wie liever niet heeft dat de NSA of GCHQ meegluurt kan tegenwoordig uit steeds meer zogenaamde privacytelefoons kiezen. De nieuwste is afkomstig van het Braziliaanse beveiligingsbedrijf Sikur, dat een smartphone liet produceren door Archos. Het apparaat heet GranitePhone en heeft een vrij onopvallend standaard design. Ook qua specs is het geen hoogvlieger: Snapdragon 615-processor, 2GB RAM, 5-inch 1080p-scherm en 16GB opslagruimte.

De ‘magie’ zit in Sikurs mobiele platform, dat een fork is van Android Lollipop. Hiermee worden gesprekken, chats, bestanden en contactgegevens versleuteld. Ze worden opgeslagen op de servers van Sikur, waardoor gebruikers de versleutelde bestanden ook vanaf een computer kunnen benaderen.

De bekende Google-apps als Gmail en de Play Store zien we niet terug in het OS, maar daar heeft Sikur ongetwijfeld alternatieven voor. De GranitePhone kost 850 dollar, omgerekend 747 euro.

[gv data=”rKQ_CJmRkIs”][/gv]

Nog geen reacties

    • @turbobrick: 7/7 van de G7 regeringen gebruiken Blackberries met BES in eigen beheer en geen android meuk of Apple. De meeste informatie diensten van overheden ook.

      Daar zal wel reden voor zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *