De hackers winnen: Sony annuleert The Interview

The-Interview-Geannuleerd
De Amerikaanse Inlichtingendienst zou er zeker van zijn dat de Noord-Koreaanse overheid toch achter de grootschalige Sony hack zit, Sony besluit ondertussen om de film The Interview compleet te schrappen.

De kans is groot dat het Witte Huis vandaag in een officiĆ«le verklaring bekend maakt dat de Noord Koreaanse overheid achter de hack van de filmstudio’s van Sony (Sony Pictures) zit. Zowel CNN als de New York Times zeggen bronnen gesproken te hebben die op dezelfde conclusie uitkomen: de opdracht om Sony plat te leggen komt vanuit de overheid van Noord-Korea. Noord-Korea ontkende dit onlangs nog.

Mocht dit inderdaad zo zijn, dan is de kans groot dat de hackers nooit ontdekt zullen worden, nu ze de bescherming van de Noord-Koreaanse overheid genieten, zo meldt een bron aan Reuters.

The Interview geannuleerd
Gisteren werd bekend dat verschillende Amerikaanse bioscoopketens The Interview niet zouden tonen, nadat de hackers terroristische dreigementen hadden geuit tegen iedereen die naar de film zou gaan. “Herinner 11 september 2001”, was de boodschap van de hackers.

Met de nieuwe ontwikkelingen heeft Sony nu besloten om helemaal af te zien van het uitbrengen van The Interview. De film met Seth Rogan en James Franco die de opdracht krijgen om Kim Jong-Un te vermoorden verschijnt dus in geen enkele bioscoop, maar ook niet op internet of dvd.

Nederland?
Of deze maatregel ook geldt voor landen buiten de VS is niet duidelijk, de website van PathĆ© laat bijvoorbeeld zien dat de film op 29 januari in Nederland in premiĆØre gaat.

Nog geen reacties

  1. Zwak ingeven is dit. Ik begrijp dat ze de dreiging willen voorkomen maar dit is ook alleen maar een teken dat de terroristen de macht in handen hebben. De film draaien zou karakter tonen. Mocht er dan iets gebeuren dan pak je Noord-Korea gewoon aan, dat ‘land’ heeft toch helemaal niemand wat aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *