De Light L16 gaat alle andere camera’s overbodig maken

L16: camera met 16 lenzen in 1 body
Als fotofanaat zeul je waarschijnlijk regelmatig je camera én een stel lenzen met je mee. Light hoopt er met de L16 voor te gaan zorgen dat je deze lensen niet meer nodig hebt.

De L16 is een totaal nieuw soort camera. Light heeft er namelijk 16 (!) individuele lenzen ingebouwd, terwijl de camera uiteindelijk niet veel groter is dan een smartphone. Natuurlijk, hij is wat dikker, maar als Light zijn beloftes waar maakt, dan is het ontzettend knap wat zij in zo’n kleine behuizing hebben gepropt.

Als je een foto maakt, dan worden alle 16 lenzen gebruikt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende brandpuntafstanden, zodat er in één shot veel meer gegevens verzameld kunnen worden. Het resultaat is een foto van 52-megapixel, waarbij je na het maken van de foto nog opnieuw kunt scherpstellen en de belichting kunt aanpassen.

De L16 draait op Android en beschikt over WiFi, dus je kunt je creaties meteen posten. De camera heeft 5x optische zoom en kan ook nog eens in 4K filmen. Reserveren kan nu al, maar kost je wel 1.299 dollar. De levering start in de zomer van 2016, maar dan zul je minimaal 1.699 dollar voor de camera moeten betalen.

5 reacties

  1. allemaal leuk en aardig, maar beeldsfeer doet ook wat. tot ik sample foto’s heb gezien blijf ik lekker met mijn full-frame spiegelreflex schieten 😉

    ben wel heel benieuwd, overigens. en misschien is het wel een hele goede camera! maar sensoroppervlak en lichtsterkte + scherpte/diepte verhoudingen zijn dingen waar ik op let. achteraf scherpstellen is mooi, maar als je onscherpte niet mooi is of simpelweg minder, dan heb je ook niet zoveel aan het achteraf scherpstellen.

    wel mooi als reiscamera, zoiets 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *