De Moment-app bestrijdt smartphones tijdens het eten

Moment
Irriteerde je je tijdens het kerstdiner rot aan al die smartphones aan tafel, dan is het hoog tijd om de Moment-app aan je familie te introduceren.

Een tijdje terug schreven we al over Moment, een app die op een overzichtelijke manier in kaart bracht hoe vaak jij per dag op je smartphone keek. Confronterend, maar het had alleen op jezelf betrekking. Een nieuwe update voor de app betrekt ineens je hele familie erbij, dankzij de mogelijkheid om nu ‘screen-free’ tijdstippen in te stellen.

Alarm
Zoals de naam al doet vermoeden is het op deze tijdstippen verboden om je smartphone te activeren, doe je dit toch, dan gaat er een luid alarm af. Ook is het nu mogelijk om het smartphonegebruik van je vrienden en familie in de gaten te houden, en kun je voor jezelf een dagelijkse limiet instellen.

Omdat veel mensen (volgens de makers van Moment) niet beseffen hoe lang ze dagelijks met hun telefoon in de weer zijn, hopen ze door ze te confronteren met een alarm als ze over hun zelf ingestelde limiet gaan, dat mensen inzien hoe verslaafd ze zijn. Het toegevoegde sociale aspect, waarbij je familieleden zien hoe vaak je naar je scherm loert, moet voor een extra impuls zorgen om je smartphone in je broekzak te laten zitten.

Gratis
Moment is gratis te downloaden voor je iPhone via deze link, maar om gebruik te maken van de familiefuncties zul je moeten betalen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *