De nieuwe router van Asus is een ongekend snelheidsmonster

De nieuwste router van Asus is een ongekend snelheidsmonster
Wie dacht dat het niet extremer kon dan de Asus RT-AC3200 met zes antennes heeft het mis. Het merk heeft namelijk de RT-AC5300 uitgebracht. Officieel de meest gruwelijke consumentenrouter van het moment.

Tri-band

De RT-AC5300 heeft acht antennes en is zogezegd een tri-bandrouter: 1x 2,4 GHz en 2x 5 GHz. Dankzij de nieuwste chip van Broadcom is de snelheid (in theorie) flink omhoog gegaan. Alleen al op de 2,4 GHz-band kan de RT-AC5300 1.000 Mbps klokken. Op de 5 GHz-kanalen is dat zelfs tweemaal 2.167 Mbps.

5.300 Mbps(!)

Als we dit bij elkaar optellen, en even de afname van snelheid door locatie, wifi-storingen in de buurt en een beperkte ontvanger achterwege laten, komen we uit op een snelheid van 5.300 Mbps. Ja, vinden we leuk.

De superrouter met twee USB-aansluiting, vier gigabitaansluiting en het uiterlijk van een alien gaat later dit jaar in de verkoop. Prijzen zijn nog niet officoeel bekend gemaakt, maar de verwachting is dat de RT-AC5300 rond de 400 dollar gaat kosten. Een astronomisch bedrag voor een router, maar als het de helft van de genoemde snelheden al kan waarmaken een overweging waard.

3 reacties

  1. Ik ben al tijden een groot fan van de asus routers, goede interface en (heel) veel instelmogelijkheden. Hoewel ik dit ding niet nodig ga hebben aangezien ik de belangrijkste dingen aan een kabel heb zitten is het wel een heel gaaf ding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *