De politie wil drones uit de lucht kunnen halen

De politie wil drones uit de lucht kunnen halen
De politie wil de mogelijkheid krijgen om de controle over drones over te nemen. Zo zouden ze mogelijke risico’s kunnen uitschakelen.

Dat schrijft het NRC nadat het ministerie van Veiligheid en Justitie een aanbesteding heeft uitgeschreven voor bedrijven die hiervoor de mogelijke systemen kunnen ontwikkelen. Volgens het ministerie is er nog geen acute dreiging maar er zouden wel degelijk een hoop risico’s zijn.

We kunnen bijvoorbeeld denken aan de Nuclear Security Summit die onlangs werd gehouden in Den Haag. Als mensen hier met een drone kwade bedoelingen hadden gehad dan zouden zij een drone op één van de hoogwaardigheidsbekleders kunnen laten storten. Zo liet de politie eerder al weten dat zij een aantal drones onderschept hadden tijdens dat evenement.

Met de nieuwe regelgeving wil de politie ook de mogelijkheid krijgen om de signalen van drones te kunnen verstoren. Daarnaast willen ze kunnen achterhalen waar de mogelijke bestuurders van drones zich bevinden. De politie zou ook beter moeten gaan samenwerken en een eenduidig beleid gaan voeren omtrent drones. Zo wordt het voor de gebruikers ook duidelijk wat wel en niet mag.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *