De Quadski van Gibbs is er nu ook als tweepersoons versie

De Quadski van Gibbs is er nu ook als tweepersoons versie
De Quadski is een ideaal compromisvoertuig voor iedereen die niet kan kiezen tussen een quad en een jetski. Met dit speeltje van 40.000 dollar haal je beiden in huis. Deze week is er een variant uitgebracht die plek biedt aan twee.

Om er een Quadski XL van te maken werd de 3,26 meter lange Quadski met 30 centimeter verlengd. Naast de toevoeging van een passagiersplek werd ook meteen de bagageruimte vergroot. Het amfibievoertuig is er 47 kg zwaarder door geworden, maar dat heeft volgens het Amerikaanse Gibbs geen invloed op de topsnelheid van 72 km/u – zowel op land als in water.

De Quadski van Gibbs is er nu ook als tweepersoons versie

De kracht is afkomstig van een viercilinder van BMW, die wordt toegepast in de K1300 motorfiets en gekoppeld is aan een sequentiële zesbak. Op het land worden de 140 beschikbare pk’s afgegeven aan de achterwielen, in het water worden de krachten aan een jetski-aandrijfsysteem geleverd.

Wat verder is gewijzigd ten opzichte van de reguliere Quadski is de bodemvrijheid, die met 0,8 cm toenam tot 22 cm. De 12 inch wielen en spoorbreedte van 141 centimeter bleven gelijk, evenals de onafhankelijke ophanging met hydraulische dempers. De wielen hebben ook nog altijd een intrektijd van 5 seconden. Het gewicht van de Quadski XL komt uit op 652 kg.

Het is nog niet bekend wat de Quadski XL gaat kosten. De reguliere Quadski kost omgerekend 30.000 euro.

[lg_folder folder=”Gibbs/Quadski_XL/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Ik heb hem niet gereden maar ik kan mij moeilijk voorstellen dat het beter/even goed is als een een normale quad en een normale jetski.

    Zeker als quad betwijfel ik het.Het gewicht en de wielbasis lijken meer op die van een Fiat Cinquecento dan een quad. En voor kostenbesparing hoef je het ook niet te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *