De XM25 is een draagbaar smart weapon

Pinda, pinda
Wie Battlefield 4 heeft gespeeld kent hem waarschijnlijk al, de XM25. Deze granaatwerper die ’too good, to be true’ is, wordt wel waarheid.

Een wapen dat soldaten in staat stelt om de vijand uit te schakelen zonder uit dekking te komen, het klinkt als onmogelijk. Immers als je geen kruisraketten of zelfsturende kogels in je rugzakje hebt zitten, dan gaat het nauwelijks lukken om iemand neer te schieten, want als jij hem kunt zien, dan kan hij jou in principe ook zien.

De nieuwe XM25 granaatwerper heeft veel handige nieuwigheden in zich om dat probleem op te lossen. De granaten die dit apparaat afvuurt ontploffen namelijk op een ingesteld moment en niet pas als ze tegen iets aanvliegen. De doelcomputer bepaalt wanneer het projectiel tot ontploffing moet komen, en vertelt de schutter ook waar hij op moet richten. Zo kan je de granaat precies boven de greppel waar de tegenstander ligt laten klappen. Pijnlijk accuraat.

Het wapen kan een doel raken op 500 meter afstand en kan op 700 meter afstand door middel van de hierboven beschreven air burst een verscholen doel uitschakelen.

De geavanceerde computertechniek en de granaat worden gemaakt door het Amerikaanse Orbital ATK en de granaatwerper zelf komt van de Duitsers van Heckler & Koch. Het Amerikaanse leger heeft dit droomwapen al getest in Afghanistan, maar vanaf 2016 gaan ze het nieuwe speelgoed ook op grotere schaal testen om er zeker van te zijn dat het systeem inzetklaar is.

[gv data=”https://youtu.be/HjD8LIOSYRc”][/gv]

Nog geen reacties

  1. De XM25 is niet nieuw, hij is tussen 2010 en 2013 in Afghanistan relatief breed ingezet en getest tot het ding een keer ontplofte dankzij een doublefeed. Nu is hij verbeterd en gaan ze hem nogmaals “field testen” in de hoop dat hij nu beter werkt.

    • @MrSkyline: Dat staat er toch ok : Het Amerikaanse leger heeft dit droomwapen al getest in Afghanistan, maar vanaf 2016 gaan ze het nieuwe speelgoed ook op grotere schaal testen om er zeker van te zijn dat het systeem inzetklaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *