Deze cadeau’s worden nogal makkelijk gehackt

DJI Matrice 600
Morgen is het Black Friday in de VS en bij ons is het bijna Sinterklaas. Tijd voor cadeau’s, maar sommige cadeau’s zijn eigenlijk best gevaarlijk…

De verwachting is dat Nederlanders de komende ddagen weer heel veel Sinterklaas- en kerstcadeaus online zullen kopen, waaronder veel gadgets. Aan de vooravond van deze belangrijke verkoopdpiek komt Intel Security voor de tweede keer zijn jaarlijkse overzicht van de ‘Most Hackable Holiday Gifts’, een ranglijst van gadgets met de grootste veiligheidsrisico’s voor gebruikers.

1. Laptops en pc’s

Laptops en pc’s zijn prachtige cadeaus, maar helaas zijn kwaadaardige apps op dergelijke apparaten heel gewoon. En dat beperkt zich niet tot Windows-computers.

2. Smartphones en tablets
Net als bij pc’s en laptops kan ook hier malware resulteren in de diefstal van persoonlijke en financiële gegevens. Let dus op als je een nieuw toestel koopt.

3. Mediaspelers en streaming sticks
Mediaspelers en streaming sticks hebben de manier waarop we films en tv-series bekijken volkomen op hun kop gezet. Maar als we deze apparaten niet up-to-date houden, kunnen we onbewust een cybercrimineel in onze huiskamer uitnodigen.

4. Smart home devices en -apps

Met de op internet aangesloten huishoudelijke apparaten en bijbehorende apps kunnen we tegenwoordig ons hele huis bedienen via onze smartphone. Helaas hebben hackers laten zien dat ze over technieken beschikken om in te breken op bijvoorbeeld Bluetooth-deursloten en andere domotica-apparaten.

5. Drones

De omzet uit de verkoop van drones zal in 2022 naar verwachting de 20 miljard dollar overstijgen. Met deze apparaten kunnen video’s en foto’s vanuit een uniek vliegend perspectief worden gemaakt. Als ze echter niet goed beveiligd zijn, kunnen hackers het gps-signaal verstoren of de drone kapen via de smartphone-app.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *