Deze Chinese concurrent van de Fitbit kost maar een tientje

mi-band
De Mi Band van Xiaomi is alleen al dankzij de prijs een potentiële concurrent van de Fitbit en andere bekende slimme fitness-armbanden.

Het Chinese bedrijf Xiaomi introduceert met de Mi Band een fitness-armband met 30-dagen batterijduur voor €9,50. Zoals we inmiddels van deze slimme fitnesshulpjes gewend zijn, houdt de Mi Band nauwkeurig jouw verbrande calorieën en het aantal stappen bij. Ook is er een speciale wekfunctie aanwezig, die jou op het ideale moment uit je slaap haalt.

fitnessband

Ontgrendelfunctie
Naast het feit dat de Mi Band de activiteiten en het slaapritme van de drager bijhoudt, kun je hem ook gebruiken om Mi-smartphones mee te ontgrendelen. Dit maakt een wachtwoord op je telefoon overbodig. Als je jouw Mi-telefoon in dezelfde hand houdt als de Mi Band, ontgrendelt hij automatisch. Op dit moment is het nog niet duidelijk of de Mi Band alleen in samenwerking met andere producten van Xiaomi werkt, of dat hij ook verbinding kan maken met andere Android-toestellen.

Naast de Mi Band, kondigde Xiaomi vandaag ook de nieuwe Mi 4 aan, waar je via deze link meer over kunt lezen. Laten we op de eerste plaats maar hopen dat de Mi Band en Mi 4 ook in Europa verschijnen, want Xiaomi focust zich vooralsnog op Aziatische landen. Daar doet de softwaremaker het wel opvallend goed. Vooral dankzij de lage prijs van de producten, verkocht Xiaomi vorig jaar meer dan 20 miljoen telefoons. In 2014 wordt het dubbele verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *