Deze elektrische scooter rijdt op verwisselbare batterijen

Smart-Scooter
Het grote probleem van elektrische voertuigen is het opladen van de accu, wat voor onpraktische situaties kan leiden. Deze scooter van Gogoro lost dit probleem heel simpel op.

De nieuwe startup heeft namelijk een scooter ontworpen waarvan je in een handomdraai de accu verwisselt. Wachten totdat je scooter weer vol is hoeft dus niet, zie het als batterijen, die je omwisselt zodra ze leeg zijn.

Batterijpunten
Het doel van Gogoro is om verschillende oplaadpunten door de stad te verspreiden, waar je deze batterijen in en uit kunt stoppen en halen. Iedereen die de scooter koopt krijgt via een app toegang tot de batterijdienst, die je onbeperkt batterijen laat wisselen binnen een stad.

Gogoro

Als je batterij leeg is, plaats je ze in het oplaadpunt, waarna je weer een setje opgeladen batterijen pakt. Op deze manier worden ze constant hergebruikt en hoeft niemand te wachten totdat ze weer vol zijn.

App
De batterijen worden in een speciaal compartiment onder het zadel geplaatst, en kunnen volgens de makers in luttele seconden vervangen worden. Via een speciale app krijg je toegang tot de batterijpunten, en kun je het vermogen van de batterij in je scooter bijhouden. Ook kun je via de app het uiterlijk aanpassen, zoals de kleur van de dashboard lampjes.

[gv data=”2DG8h8fs8Jw”][/gv]

De maximumsnelheid van de scooter ligt op 95 kilometer per uur. Het doel van Gogoro is om genoeg oplaadpunten door de stad te verspreiden zodat je altijd dichtbij genoeg bent om je batterij te vervangen.

Eerst een scooter. Daarna?
In de loop van 2015 moeten verschillende grote steden voorzien worden van de oplaadpunten, en als het project aanslaat kunnen er ook andere voertuigen ontworpen worden die van eenzelfde techniek gebruik maken.

Gogoro-Scooter

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *