Deze HP smartwatch uit 1977 is voor 10 mille van jou

Deze HP smartwatch uit 1977 is voor 10 mille van jou
Lang geleden, toen Android Wear nog niet bestond en telefoons een snoer hadden, bestormde HP de markt met een gadget waar iedere brildrager spontaan een nerdgasm van kreeg: ’s werelds eerste calculatorhorloge. Het eerste prototype daarvan kan nu van jou zijn.

Het horloge was zwaar, groot, en werd alleen in dure juwelenzaken verkocht voor een prijs van 600 dollar. Geen recept voor succes, zo geeft HP ook zelf toe. Het ding faalde ontiegelijk hard. (De goedkopere calculatorhorloges van Casio daarentegen…) Het maakte van de HP-01 echter wel een zeer gewild collectersitem onder verzamelaars, en dit exemplaar spant de kroon.

De HP-01 in kwestie is volgens de verkoper namelijk een ongebruikt prototype van de HP-01 in een chroomtint, die nooit op de markt is gekomen. Het horloge beschikt over alle 28 knoppen en wordt geleverd met een normale stylus en een mini-stylus, om het minuscule toetsenbord te kunnen bedienen.

De prijs voor dit stukje polsnostalgie, uit een periode waarin rekenmachines nog echt een ding waren, ligt op $14.500. Volgens onze horlogecalculator is dat 10832 in euro’s. Geïnteresseerden kunnen zich melden op eBay.
[lg_folder folder=”HP/HP-01/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *