Deze kleding maakt flitsende camera’s onbruikbaar

Anti-Camera-Kleding
Heb je ook schoon genoeg van paparazzi die je constant fotograferen als je de deur uitgaat? Trek dan deze sjaal, jas of blazer aan voordat je vertrekt om ze te slim af te zijn.

De Anti-Paparazzi Collection is de nachtmerrie van iedere paparazzo met een flits op zijn spiegelreflexcamera. De kledingstukken in deze collectie zijn namelijk stuk voor stuk gemaakt van reflecterende draadjes, die het licht van een flits weerkaatsen naar de camera, wat de resulterende foto compleet onbruikbaar maakt.

Nu nog een prototype
Voorlopig wordt de collectie slechts gepresenteerd, maar als er genoeg animo voor is zijn er plannen om het prototype uit te bouwen tot een product dat via crowdfunding verkocht kan worden. Via deze link kun je een stem uitdelen als je het prototype wel ziet zitten.

Reflecterende-Jas

De kledinglijn is ontworpen door Chris Holmes, een DJ die regelmatig het publiek warm speelt voordat Paul McCartney het podium beklimt. Zijn reflecterende jasje verpestte (per ongeluk) regelmatig wat foto’s, en dat bracht hem op het idee om dit effect te versterken.

Subtiel anoniem
De kleding in de Anti-Paparazzi Collection ziet er overigens verder heel normaal uit. Niemand ziet aan je grijze jasje dat je stiekem als de dood bent om geflitst te worden, pas als er daadwerkelijk een foto van je gemaakt wordt verdwijnt je gezicht door het witte licht dat je jas afgeeft op het zojuist geschoten kiekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *