Deze nieuwe Sony-smartwatch heeft geen display [video]

Wena Wrist Sony
Zoals gezegd: er zit een hele nieuwe generatie smartwatches aan te komen. Eerder vandaag berichtten we over de nieuwe gouden LG Urbane, nu is Sony aan de beurt.

Sony is nog niet echt een serieuze speler op de smartwatch-markt – tot nu toe dan. Met dit nieuwe modelletje zou daar wel eens verandering in kunnen komen. De Wena (“Wear Electronics Naturally”) Wrist is een bijzonder geval: hij werkt alleen in combinatie met een iPhone.

…En dus niet met Sony’s (nieuwe en huidige) Xperia-modellen. Dat mag op zijn minst ‘opvallend’ worden genoemd, aangezien de Japanse elektronica-reus juist een serieuze poging lijkt te willen doen een speler van formaat te worden met zijn nieuwe Xperia Z5, de eerste smartphone met ultra-hd-display. Zo lijkt het er toch op dat Sony op twee gedachten hinkt. Gaat het vol voor zijn eigen smartphones, of beseft het bedrijf bij voorbaat kansloos te zijn ten opzichte van de grote jongens?

Net als de nieuwe Gear S2 van Samsung is dit een smartwatch die er op het eerste gezicht nauwelijks ‘smart’ uitziet. Sony gaat echter een stap verder: de Wena Wrist heeft geen display. Mede daardoor zou hij het na één keer opladen een goede week moeten volhouden. Het horloge geeft de notificaties van je iPhone dan ook alleen door via trillingen en oplichtende LED-lampjes. Hij is verder geschikt als activity-tracker.

Het horloge komt in productie dankzij succes op Sony’s eigen Japanse crowdfunding-site, die luistert naar de naam First Flight. Wie de ontwikkeling gesteund heeft kan hem komende maart verwachten. De adviesprijs bedraagt $287.

[gv data=”AeKtuILOIo0″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *