Deze plugin-camera maakt je iPhone-foto’s nog beter

DxO One
Smartphones hebben steeds betere camera’s, die je vaak verder kunt uitbreiden met kleine lenzen. Wil je nog een stapje verder, dan is de DxO One de camera die je zoekt.

Dit is namelijk een kleine camera met een eigen sensor en lens, die je vervolgens direct in de Lightning-poort van je iPhone kunt pluggen. Dat zorgt ervoor dat de DxO One een stuk sneller werkt dan camera’s die contact maken via WiFi of bluetooth. De bijbehorende app start ook binnen een seconde op, dus je kunt vliegensvlug aan de slag met je nieuwe cameraset. Je zult er echter wel wat voor over moeten hebben, want je moet 649 euro betalen om je de eigenaar van een DxO One te mogen noemen.

De DxO One is volgens de fabrikant de kleinste camera ooit met een 1-inch sensor, dus ook met weinig licht kun je er goed mee uit de voeten. Daar doet de vaste lens (32mm) met een diafragma van f1.8 nog een schepje bovenop. Verder kun je je 20,2 megapixel foto’s opslaan als JPG en RAW, terwijl de SuperRaw-stand er zelfs voor zorgt dat je nog meer bewerkingsmogelijkheden krijgt. In de SuperRaw-stand maakt de camera vier foto’s, zodat eventuele ruis makkelijk en intern weggewerkt kan worden. Je kunt er ook mee filmen: 30fps in 1080p en 120fps in 720p.

De DxO one is vanaf vandaag te reserveren. De levering start in september.

Eén reactie

  1. Het lijkt me dat je voor €650 een hele redelijke camera hebt die ongeveer hetzelfde presteert. Ik zou persoonlijk eerder daarvoor gaan dan een gadget kopen die afhankelijk is van je telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *