Deze robot helpt je straks de weg te wijzen op Schiphol

Spencer
Een robot op een vliegveld. Normaal verwacht je dit nieuws vanuit Japan of China. Niet is minder waar. ‘Spencer’ staat gewoon op Hollandse bodem!

Spencer is een robot zonder armen, die men helpt navigeren op de Nederlandse luchthaven. Hoewel Schiphol voor menig Nederlander gesneden koek is, kunnen toeristen nog wel is de weg kwijt zijn. Deze robot moet een handje gaan helpen.

Het bijzondere stukje techniek is mede dankzij KLM naar Schiphol gekomen. Spencer heeft laser-ogen die specifieke details kunnen aflezen om men in goede banen te leiden. Met de ontwikkeling van de robot is rekening gehouden met de drukte op de luchthaven. Zo kan Spencer slim manoeuvreren om botsingen te voorkomen. Ook weet de robot de groep in de gaten te houden waarmee hij op stap is.

Schiphol zal als testhaven dienen voor het project. Vanaf 30 november is Spencer aanwezig op de luchthaven. Gedurende een periode wordt data verzameld, waar de makers eventuele verbeteringen kunnen doorvoeren voor de toekomst. De officiële lancering van Spencer staat gepland voor maart 2016.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *