Deze robots bestrijden Ebola in Texas

Xenex-Robot
Om de verspreiding van het Ebola-virus onder controle te houden, heeft Amerika de hulp van robots ingeschakeld om de ziekte te lijf te gaan.

Deze zogenaamde ‘germ-zapping’ Xenex robot draait overuren tijdens de behandeling van de eerste Ebola-patiënt in de Verenigde Staten. Nadat dokters de patiënt behandeld hebben, kan deze robot gebruikt worden om vervolgens de kamer weer vrij te maken van gevaarlijke ziektekiemen.

UV-C licht
Middels UV-licht maakt de robot de kamer weer schoon, zodat er later ook weer andere patiënten in behandeld kunnen worden zonder dat ze het gevaar lopen dat ze besmet worden met Ebola. Omdat het zogenaamde UV-C licht door de ozonlaag verstoten wordt, hebben ziektekiemen hier totaal geen weerstand tegen. De robot gebruikt dit licht daarom om middels felle lichtflitsen deze kiemen kapot te maken.

Omdat dit UV-C licht je ogen kan beschadigen, is het wijs om de robot pas in een lege kamer te activeren. Mocht er toch iemand per ongeluk binnenlopen tijdens het ontsmettingsproces, dan stopt de robot meteen dankzij een motion sensor die beweging oppikt. Bekijk hieronder een instructievideo van deze bijzondere Xenex-ziekenhuisbot.

[gv data=”x3vj9R6HhsI”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *