Deze smartphone geeft je privacy voor 12.000 euro

Solarin
Duurste en meest belachelijke phone ever.

Handel je in wapens? Ben je kinderpornograaf, plan je een terroristische aanslag of heet je Edward Snowden? Dan is de Solarin van het Brits-Israƫlische Sirin Labs wellicht iets voor jou. Ben je geen van deze dingen, dan kun je misschien het beste een Nokia 3310 met anonieme simkaart nemen.

Sirin Labs ziet zijn klanten volgens het persbericht als “heel slimme mensen” (lol). Het zouden “internationale zakenmensen, ondernemers, en partners in financiĆ«le firmas” zijn (weet je in ieder geval waar je je vermogen dus niet moet onderbrengen). Inmiddels is het toestel officieel gelanceerd.

Want zie je, met een speciale schakelaar op de achterkant gaat de Solarin in een super-veilige modus. Dan kun je alleen nog zelf bellen en niet gebeld worden Ć©n al je berichten zijn voorzien van speciale encryptie. Te weten: chip-to-chip 256-bit AES encryption. Het Amerikaanse leger zou vergelijkbare technologie gebruiken voor communicatie.

De rest van de specs zijn… tja. Een Snapdragon 810 is inmiddels wat achterhaald. Een 24-megapixelcamera met vier-kleurenflitser klinkt leuk. Aan de voorkant treffen we er nog Ć©Ć©n van 8 megapixel en verder zit er een stevige batterij van 4000mAh in. 4GB RAM en 128GB opslag zijn ook prima.

Maar 12.364 euro? Damn.

De Solarin is trouwens verre van de duurste smartphone. Vertu kwam eerder met de Signature Cobra en Signature Python. Deze kosten respectievelijk $310.000 en $115.000 – voornamelijk vanwege alle diamanten en robijnen die er aan vast zaten geplakt. En dan is er ook nog deze idiote Bentley-phone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *